Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Worden de Chinezen aardappeleters?

China is de grootste aardappelproducent ter wereld, goed voor 1/3 van de globale productie. Toch wordt China over het algemeen niet geassocieerd met de aardappel. Dat komt omdat Chinezen niet echt wild zijn van de 'aardboon', de letterlijke vertaling in het Chinees van de veldknol. Omdat aardappelen voornamelijk gegeten werden in tijden van schaarste en hongersnoden hebben ze een negatieve connotatie gekregen. Niettemin vatte de Chinese overheid het plan op om de aardappel op te waarderen. De voordelen van de aardappel zijn namelijk legio: hij is voedzaam, groeit makkelijk en snel, heeft minder water nodig dan rijst en heeft een hoge opbrengst. De Chinese overheid wil het areaal in 2020 verdubbelen, zo is te lezen in Mondiaal Nieuws.

Klik hier voor het hele artikel

Publicatiedatum: