Climeworks haalt €26,9 miljoen op om CO2 verwijderingstechnologie te commercialiseren

Climeworks heeft €26,9 miljoen in privévermogen opgehaald van een groep bestaande en nieuwe private investeerders, en van de Zurich Cantonal Bank. De succesvolle financieringsronde brengt het bedrijf weer een stap dichterbij zijn doel om tegen 2025 1% van de wereldwijde CO2-uitstoot op te vangen. 

De fondsen zullen gebruikt worden om de modulaire en schaalbare direct air capture (DAC-)technologie van Climeworks verder te industrialiseren, kosten te besparen en de technologie klaar te maken voor massaproductie. Climeworks is van plan om zijn aanwezigheid op alle pionierende markten uit te breiden en zijn positie binnen de direct air capture industrie te versterken. Daarnaast wil het bedrijf ook zijn team uitbreiden, dat op dit moment uit 60 werknemers bestaat, en zijn ontwikkelingscapaciteiten en commerciële aanwezigheid versterken.

De nieuwe investering kom van een consortium van bestaande en nieuwe investeerders en de grootste kantonnale bank, Zurich Cantonal Bank. Dankzij deze laatste financieringsronde is de totale investering in Climeworks en zijn DAC-technologie opgelopen tot meet dan €44,1 miljoen aan privévermogen en overheidssubsidies.

Sinds het begin van 2017 is Climeworks gegroeid van 30 tot werknemers. Het bedrijf heeft negen direct air capture installaties gebouwd voor drie verschillende marktsegmenten in zes landen. Twee van de fabrieken die vorig jaar zijn gebouwden waren mijlpalen voor DAC-industrie: in mei 2017 lanceerde Climeworks 's wereld eerste commerciële DAC-installatie in Hunwil, Zwitserland die opgevangen CO2 aan een teler verkocht. Later dat jaar, in november, opende Climeworks de eerste DAC-installatie ter wereld die gecombineerd wordt met een ondergrondse verwijdering van CO2 in IJsland.

Jan Wurzbacher, de medeoprichter en mededirecteur van Climeworks, vertelt: "Onze direct air capture installaties leveren aan allerlei markten, van voeding, dranken tot landbouw, door middel van hernieuwbare brandstoffen en materialen tot de verwijdering van kooldioxide. Wat het laatste betreft kunnen bedrijven en individuen hun onvermijdelijke uitstoot via Climeworks omkeerbaar maken. We verwachten dat alle drie markten nog verder zullen uitbreiden, en met deze laatste investering is Climeworks is een goede positie om verder te groeien."

Christoph Gebald, medeoprichter van mededirecteur van Climeworks: "Naast dat we een uitzonderlijk team hebben samengesteld, zijn we ook ontzettend blij en dankbaar dat we de laatste jaren een uitstekende structuur van aandeelhouders op hebben kunnen bouwen. Deze aandeelhouders helpen ons om een pionier te zijn binnen deze nieuwe en zeer relevante industrie." 

Voor meer informatie:
Climeworks
Birchstrasse 155
CH - 8050 Zurich
Zwitserland
+41 (0)44 533 29 99
contact@climeworks.com
www.climeworks.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven