Aanvoer bloemkool en broccoli is karig

Tholen - De aanvoer van zowel broccoli al bloemkool is momenteel karig, vertelt een handelaar. De markt trekt er hard aan dus er zijn hoge prijzen. Voor broccoli zijn Scandinaviƫ, Duitsland en Frankrijk aan de markt, ook in Nederland loopt de afzet van broccoli goed. "Bij regenachtig weer, worden meer kookgroenten gegeten en dat merk je", aldus de handelaar. De broccoliprijzen zijn daardoor flink gestegen en liggen tussen de 1,40 a 1,50 euro voor goede kwaliteit.

Dat er weinig aanvoer is, heeft alles te maken met de hittestress van enkele weken geleden en dat zorgt voor een verspreide oogst. Normaal gaan ze voor broccoli twee keer het land in om te oogsten. In de afgelopen periode hebben broccoliplanten zich niet gelijkmatig kunnen ontwikkelen. Er staan planten met knoppen van 2 centimeter en planten van 15 centimeter door elkaar en daarom gaan ze nu 5 keer het veld in om te oogsten. De verspreide oogst geldt ook voor bloemkool.

Voor wat meer robuuste vollegrondsgewassen rode en witte kool is de stemming ook goed te noemen volgens diezelfde handelaar. "Er worden goede prijzen gemaakt en omdat er hier en daar wat ongelukken zijn gebeurd is er een mooie export op gang gekomen. De oude kool is hoegenaamd op, de eerste zetting van de nieuwe kool was van mindere kwaliteit maar het lijkt erop dat kool zich ondanks de hitte beter heeft kunnen ontwikkelen."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven