Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Veilige potgrond met gecertificeerde vermiculiet"

Houweling Horticulture kan vanaf heden vermiculiet leveren met het RHP-keurmerk. Dit keurmerk is noodzakelijk in de substraatmarkt en garandeert dat het substraat voldoet aan de juiste kwaliteitseisen voor het water- en luchtgehalte en bijvoorbeeld pH-waardes. RHP-gecertificeerde substraten moeten zorgen voor een optimale start van de teelt.



Houweling Horticulture is gevestigd aan de Klappolder in Bleiswijk. Ze leveren naast schermmiddelen, glasreinigers, biociden en biostimulanten ook grondverbeteraars, zoals vermiculiet. Vermiculiet is een erts wat geproduceerd wordt door Nestaan uit Belgiƫ.

Vermiculiet wordt in de tuinbouw voornamelijk gebruikt als groeimedium. Het houdt de grond luchtig en het neemt veel vocht op, om het daarna weer langzaam af te geven. Daarnaast wordt jong stekmateriaal afgestrooid met vermiculiet. Daardoor droogt de bovenlaag van de grond minder snel uit en wordt er een beter klimaat verkregen, wat zorgt voor een goede groei.



Doordat vermiculiet nu RHP-gecertificeerd is, kan Houweling Horticulture dit product ook aan potgrondbedrijven leveren. Ieder ingrediƫnt wat in potgrond wordt gebruikt moet RHP-gecertificeerd zijn. RHP-gecertificeerde potgrond biedt een optimale start voor planten. ''Iedere plant heeft zijn eigen wensenpakket om zo optimaal mogelijk te kunnen groeien. De keuze voor veilige potgrond is een eerste belangrijke stap. Met het RHP-keurmerk waarborgen we de kwaliteit van de vermiculiet die wij leveren, en daar zijn we trots op!'', aldus Ronald de Vreede, manager bij Houweling Horticulture.


Voor meer informatie:
Houweling Horticulture
Ronald de Vreede
T: +31 (0)88 1210 400
E: info@houweling.nl
www.houweling.nl

Publicatiedatum: