Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Vermindering ecologische voetafdruk

Amerikaanse stadsteler voegt Romaine sla toe aan assortiment

De vraag naar kasgroenten groeit sterk volgens Nicole Baum van Gotham Greens uit Brooklyn, New York: "Onze voorraad is elke dag uitverkocht. Onze retailpartners laten weten dat onze verpakte salades en kruiden uitzonderlijk goed verkopen. Onze kassen bevinden zich midden in de stad, zodat we het hele jaar door een constante aanvoer van verse producten kunnen leveren zonder seizoensschommelingen."

Gotham Greens teelt momenteel in vier kassen: drie in New York en een in Chicago. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf plannen aan voor uitbreidingen van het teeltgebied. Er gaat 500.000 vierkante meter aan kassen bijkomen in 5 steden, waaronder een tweede locatie in Chicago en een nieuwe kas van 100.000 vierkante meter in Baltimore.

Zomerbonus
Hoewel Gotham Greens volgens Baum het hele jaar door grote en consistente opbrengsten heeft, hebben de extra daglichturen in de zomer ze zeker geen windeieren gelegd: "We hebben deze zomer uitstekende opbrengsten gehad."Romaine sla
Een ander nieuwtje van Gotham Greens is de toevoeging van romaine sla, een van de meest populaire bladslasoorten in de Verenigde Staten, aan het assortiment. "Recentelijk is er een toename geweest van ziektes die door voeding is veroorzaakt die afkomstig is van grootschalige teeltbedrijven. Dit toont aan hoe belangrijk traceerbaarheid en transparantie in de toeleveringsketen is. Omdat we onze eigen kassen hebben en exploiteren, kan Gotham Greens het hele jaar door supply chain-betrouwbaarheid, -transparantie en -traceerbaarheid bieden, aldus Baum. "Daarnaast is de overgrote meerderheid van de Amerikaanse sla afkomstig uit Arizona en Californië. Dus door in kassen in het Midden-Westen en aan de oostkust te telen, verminderen we de ecologische voetafdruk en voedselverspilling die gepaard gaat met de transport van verse producten over lange afstanden."

Fresh Summit
Gotham Greens zal zijn nieuwe romaine sla onder de aandacht brengen wanneer het voor het eerst op de Fresh Summit van de Produce Marketing Association aanwezig zal zijn die op 19 en 20 oktober in Orlando gehouden wordt. "Dit is ongetwijfeld een van de grotere beurzen voor verse voeding in de Verenigde Staten. Omdat we volgend jaar gaan uitbreiden naar andere regio's, zijn we erg blij dat we onze producten aan een breder publiek kunnen presenteren", zegt Baum. Gotham Greens zal naast zijn verschillende productlijnen van bladsla en kruiden ook zijn Gotham Foods-producten, waaronder pesto's en saladedressings, presenteren.

Voor meer informatie:
Nicole Baum
Gotham Greens
Tel: (+1) 718-935-0600
media@gothamgreens.com
www.gothamgreens.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven