Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fotoreportage Horti Asia Bangkok

Nederlanders paraat bij ontwikkelingen Zuidoost-Aziatische tuinbouw

De ontwikkeling van de tuinbouw in Zuidoost-Azië is in volle gang. Terwijl Thaise telers inmiddels langer dan een decennium moderne kastuinbouwtechnieken toepassen, raken ook telers uit omliggende landen meer en meer geïnteresseerd in mogelijkheden om hun teeltbedrijven te verbeteren. Daarom trokken nieuwe variëteiten, kassentechnologie en efficiëntieoplossingen afgelopen week tijdens de Horti Asia grote aandacht. 

Klik hier voor de complete fotoreportage.

Het lijkt erop dat de beurs haar positieve in de tuinbouwsector stevig gevestigd heeft. Na een uitgestelde editie in 2016 werd vorig jaar de beurs voor het eerst gecombineerd met AgriTechnica Asia. Deze succesvolle samenwerking werd in de editie van 2018 verder voortgezet. In 2020 zullen de tweejaarlijkse beurzen opnieuw gecombineerd worden. De datum hiervan zal vallen in mei. Bezoekers van de beurs komen uit het Midden Oosten, India en zelfs Australië, maar ook de Zuidoost-Aziatische markt zelf is in ontwikkeling. Retailers worden steeds belangrijker en de vraag naar veilig geteelde AGF neemt toe. Thailand loopt daarin voorop, gevolgd door Vietnam, terwijl nieuwe golven van belangstelling opkomen vanuit Indonesië en de Filipijnen. Ook verticale teelt was een onderwerp van gesprek. Met Singapore dichtbij valt dat ook niet over het hoofd te zien. Maar over het algemeen waren folietunnels de sleutelfactor.
 
In totaal waren er 120 exposanten aanwezig in Bangkok. Zaadveredelaars presenteerden hun nieuwe marktontwikkelingen en het valt op hoe er geconcentreerd wordt op ontwikkeling van groenten en fruit, speciaal voor de tropen. Bovendien worden telers ondersteund in het werken met variëteiten uit andere regio's. 

Kassenbouwers waren eveneens goed vertegenwoordigd. Hoewel de markt in Zuidoost Azië niet de belangrijkste is voor ze, nemen ze wel ontwikkelingen waar en zijn ze medeveroorzakers ervan. Het delen van kennis en het helpen van telers om hun bedrijf en de gewasopbrengst verder te optimaliseren. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven