Teler Rik Vanackere

"Het weer dwong spinazie terug de kas in”"

Tholen – "In de markt van spinazie en babyleaf is het op het moment vrij stabiel. De nadelige gevolgen van het warme weer zijn ons gespaard gebleven en we hebben altijd voldoende product gehad om te leveren", vertelt teler Rik Vanackere. Toch heeft de teler tijdens de warme en droge periode maatregelen moeten nemen. "Normaal staat in deze periode de spinazie in de vollegrond, maar nu in de kas. Net als de rucola en de mosterdsoorten. In de vollegrond zijn voornamelijk de slasoorten als groen en rood eikenblad geteeld. Ook hebben we bijna heel het waterreservoir van 7 miljoen liter moeten verbruiken."


Spinazie in de serre


Rode mosterd

Salanova
Dit jaar heeft de teler voor het tweede jaar snijbonen in de kas staan. "In de zomer hebben we wat plek in de kas over en die vullen we op met snijbonen. De warmte heeft wel veel invloed gehad op de snijbonen. De zetting was moeilijk, maar ze zijn terug in productie. Na half september maken ze weer plaats voor de mosterd en slasoorten", aldus de teler. Door de stagnerende markt is het bedrijf op zoek gegaan naar andere soorten en zijn uitgekomen bij Salanova. Het zijn kleine kropjes sla met losse blaadjes die versneden worden voor slamengelingen. "Het is nog is vroeg om te zeggen of het een populair product is, maar we denken we dat het goed aanslaat."


Salanova

De teler heeft een goed seizoen achter de rug. "Er zijn veel problemen in de slamarkt geweest door ziektes als fusarium. Over de huidige situatie zijn we ook positief, net als over de prijzen die op dit moment normaal zijn voor de tijd van het jaar. Ook hebben we niet veel concurrentie gehad van landen als Italië en Spanje. Toch zullen we in de winterperiode wel weer wat concurrentie ervaren van Italië, maar dat is nog wel te overzien. Het is afwachten maar de vooruitzichten zijn op dit moment positief", besluit Rik.


Oogst monster red gold


Oogst mosterd gold

De producten van Rik Vanackere worden op bestelling onder het Tomabel-label aangevoerd op REO-Veiling.

Voor meer informatie:
Rik Vanackere
+32 478 6123 92
Voor bestellingen:
Marnix Hessel
+32(0)498 93 1631

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven