Canadees vollegrond peperseizoen begint

Wanneer je aan Canadese producten denkt, zullen hete pepers niet het eerste zijn wat in je opkomt. Toch staat het peperseizoen in British Columbia, een van de warmere delen van het land, voor de deur. Het vollegrondspeperseizoen is betrekkelijk kort -met een duur van 1,5 maand- maar de omstandigheden om ze te telen zijn uitstekend. Dit jaar was het iets koeler dan gemiddeld, wat ideaal is voor hete pepers.

Andrea Dubak van Thomas Fresh: "Voor de Canadese Jalapeño's, Habanero's en Ring of Fire loopt het seizoen van midden augustus tot eind september. Hoewel het weer iets koeler begon, deed een kleine hittegolf tegen het einde van juli wonderen voor de pepers."

"Pepers houden van hete dagen en koele nachten. Deze combinatie zorgt voor een diepere kleur. In de zomer valt er minder regen en moeten we irrigeren. In de Fraser Valley, waar we telen, staat minder wind, wat gunstig is voor een gladde schil."Ring of Fire pepers tweede dit jaar
Vorig jaar lanceerde Thomas Fresh de Ring of Fire pepers, die de heetste pepers binnen het pakket zijn. Ze zijn een specialiteitsras die bedoeld zijn voor klanten die van erg pittige pepers houden en worden in een pittige verpakking aangeboden.

"Onze Ring of Fire pepers hebben een verpakking met een vlammende rand. Jalapeño's verkopen het best en zijn voor veel consumenten geschikt. Habanero, Poblano, Serrano en Anaheim bieden de consumenten verschillende smaak- en 'pittigheidsniveaus'.

Groei in de sector komt van twee kanten
Telers en leveranciers van pepers in Canada ervaren een sterke groei van de sector. Deze lijkt vanuit twee kanten te komen. De eerste is de groeiende belangstelling van Canadezen om met smaken te experimenteren. De tweede reden is de groei van het etnische deel van de bevolking die smaken van thuis zoekt.


Ontwerp van de verpakking van Ring of Fire en Jalapeno pepers met een nieuwe recyclebare tray sticker

Dubak: "Canadezen voegen meer etnische ingrediënten aan hun voeding toe. Dat zien we ook aan de vele spicy food festivals door het hele land. En veel nieuwkomers koken met ingrediënten uit hun thuisland. Pepers worden wereldwijd gebruikt in gebieden als Zuidoost-Azië, Latijns-Amerika en Afrika." 

Nieuwe recyclebare verpakkingen
Thomas Fresh concentreert z'n afzet in West-Canada vanuit 3 distributiecentra. Om een meer milieuvriendelijke verpakking aan te bieden zijn ze overgestapt op recyclebare trays.

Voor meer informatie:
Andrea Dubak 
Thomas Fresh
Tel: +1 (403) 236-8234

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven