Siciliaanse Italo's Farmer verwacht goed tomatenseizoen

Het nieuwe seizoen van de Siciliaanse kwekerij Italo's Farmer is begonnen. Momenteel worden de cherrytomaten van het Mozia-ras geteeld, de enige tomaat die volgens manager Giuseppe Cilio kan zorgen voor bevredigende opbrengsten zowel kwantitatief als kwalitatief.

"De oogst is bevredigend en ondanks dat we pas aan het begin van het seizoen zijn, is er al een sterke interesse van onze klanten. Dit toont het uitstekende werk dat we eerder hebben gedaan. Momenteel verkopen we onze cherrytomaat voor een prijs die hoger is dan het gemiddelde, ongeveer €2,20 per kg voor de verpakking van 3 kg en €1,20 voor een pakket van 500 gram. Dit zijn prijzen, die als ze constant zouden blijven, echt winstgevend kunnen zijn", zegt Cilio.


Volgens Giuseppe is het belangrijk om een evenwicht in de prijs te vinden en de prijs zou alleen mogen variëren in het geval van de noodzakelijke kwaliteitsvereisten. "Een dergelijk evenwicht zou een verbetering zijn voor de retailers in Noord-Europa als Italië. De nu dagelijks veranderde prijzen hebben geleid tot het verlies van veel klanten, die liever elders kochten, waar het aanbod meer consistente volumes en constantere prijzen kent."

Prognoses voor het seizoen 2018-2019
"Ik denk dat het een goed jaar zal zijn voor de cherrytomaatjes en datterino tomaten, terwijl voor andere groenten zoals aubergines en paprika's de markt wordt gedomineerd door Spanje. Ook de weersomstandigheden spelen ons parten."

Giuseppe legt uit dat we in de winter alleen over Marokko en Spanje spreken als concurrerende landen voor 'made in Italy', terwijl in de lente bijna alle landen in het spel komen. "Denk aan Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, die in de zomer de deuren sluiten voor import uit Italië. Deze landen stimuleren de lokale producten."

"De prijzenoorlog op de groothandelsmarkten verwoest onze nationale landbouw. Het kan niet zo zijn dat wij degene zijn die 'made in Italy', dat overal ter wereld wordt gewaardeerd en bewonderd, de das omdoen", zegt Giuseppe.Waarom Italo's Farmer?
Italo's Farmer is een bedrijf van Giuseppe en zijn broer Vincenzo Cilio, twee jonge tuinbouwondernemers die geloven in wat ze doen en die dankzij hun vader kunnen kweken in een weelderig en zonnig deel van Sicilië.

"Italo's is de naam die door mij is gecreëerd zodat de associatie met Italië blijft en Farmer werd toegevoegd omdat we de consument willen laten weten dat ons product rechtstreeks uit onze kassen komt. Zo dragen we zowel het idee van Made in Italy als dat van een kwalitatief hoogstaand product uit. Voordat we ondernemers worden, willen we onszelf voorstellen als telers van onze landen. Daarom richten we ons op niche- en hoogwaardige detailhandels, die onze groenten verrijken zonder op volumes te focussen", zegt Giuseppe. De klanten van Italo's komen voornamelijk uit Noord-Europa, maar ook uit Italië.

De productportfolio van het bedrijf omvat komkommers, courgettes, zwarte ronde aubergines, paarse ronde aubergines, lange zwarte aubergines, gestreepte aubergines, trostomaten, cherrytomaatjes, datterino tomaten en verschillende kleuren paprika's. De groenten worden geteeld op een areaal van ongeveer 25 hectare. De esthetische kenmerken van het product worden verbeterd door het ontwerp van de pakketten, die verkrijgbaar zijn in verschillende soorten zodat aan de behoeften van de markten kan worden voldaan.
Naast het bedrijf en het merk Italo's Farmer beheert de familie Cilio ook de kwekerij "Costa Vivaio", waar groenten worden gekweekt die worden gebruikt voor de teelt van tomaten, aubergines, komkommers, paprika's en courgettes.

Contact:
Giuseppe Cilio
Italo's Farmer
Via Guido de Ruggero, 116
97019 Vittoria (RG)
Tel./Fax: +39 0932 1865534
Email: italosfarmer@yahoo.com
Web: italosfarmer.com (coming soon)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven