nieuwe kas voor tropisch klimaat

"Grotere overspanning mogelijk met nieuw kassenontwerp"

Een groter formaat, beter licht, een betere ondersteuning en een grotere resistentie voor verbeterde prestaties. Samengevat is dat wat de nieuwe Greenpush Plastic kassen bieden. "Het nieuwe ontwerp van de buizen en palen maken het verschil," vertelt Corenthin (Felix) Chassouant van CMF Groupe Asia-Pacific. 

Het gewas stimuleren - daar gaat het om voor het team van CMF Groupe. En dat is precies wat ze bieden met hun nieuwe GreenPush kas, die ze in juni hebben gepresenteerd tijdens het GreenTech evenement in Amsterdam en onlangs ook tijdens de HortiAsia in Bangkok, Thailand. 


De beursstand van CMF Groupe tijdens Horti Asia 2018

Ovale buizen
"Een belangrijk kenmerk van de GreenPush zijn de ovale buizen," laat Corenthin (Felix) Chassouant zien. Hij werkt al meerdere jaren voor de CMF Groupe en werkt op dit moment vanuit Kuala Lumpur, Maleisië. Het bedrijf biedt voordelen en training voor specifieke gewassen en omstandigheden. 

"We verwachten veel van de nieuwe buizen, omdat ze flink breder zijn. Waar de vorige buizen niet groter waren dan 90x50 mm, kunnen we nu onze TO105 buizen aanbieden. Deze zijn maar liefst 105x60 mm, wat betekent dat er meer in de kas past en de draagkracht van de palen sterker is. Daarnaast bestaat het assortiment uit palen van 120x60 mm en nieuwe, sterkere verbindingen en beugels. "Het staal wordt optimaal gebruikt en de kas kan sneller in elkaar worden gezet." 

"Het draait allemaal om één ding: het verhogen van de draagkracht van de stalen structuur. De toegestane lading van de kas is in vergelijking met andere soortgelijke kassen 60% groter. En omdat de draagkracht van het geraamte groter is, kunnen we bredere kassen bouwen." 

De grotere breedte en hogere hoeveelheden die in de kas passen, zorgen voor een betere luchtvochtigheid en temperatuurcontrole. Bovendien is de hoeveelheid schaduw minder doordat er meer afstand tussen de palen zit. "Dit zorgt voor tot wel 10% minder schaduw, zo blijkt uit ons onderzoek." Corenthin (Felix) Chassouant: "De Greenpush biedt vele voordelen, vooral in een tropisch klimaat met extreme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid."


Hogere hoogten
Daarnaast is het ook mogelijk om hogere kassen te bouwen. "Met een kasbreedte van 16 meter kunnen we tot 5 meter tussen de palen laten, en de kas onder de afvoer tot wel 7 meter hoog maken. Hierdoor is het mogelijk om nieuwe teeltmethodes te gebruiken, zoals het telen van hangende gewassen of de verticale teelt."

De GreenPush heeft in januari de Sival D'Argent prijs gekregen tijdens het Sival evenement. Sindsdien is de aandacht voor het systeem flink toegenomen en hebben veel bedrijven, vooral die in moeilijke klimaten werken zoals een tropisch of zeer koud klimaat, enthousiast gereageerd op de kas. "De grote draagkracht maakt de kas zo interessant voor telers, zelfs voor degene die in moeilijke omstandigheden werken. Ook wanneer het klimaat echter niet zo extreem is, is het verbeteren van de klimaatcontrole binnen de kas een belangrijk onderwerp. Met het ontwerp van de GreenPush kunnen we een verbeterde productiviteit bieden voor dezelfde investering. En dat is waar het allemaal om draait binnen de sector."

For more information:
CMF Groupe

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven