Reinhard Buzigel geëerd voor zijn energiebesparing

Trofee voor energiebesparing Duitse komkommerteler

"Bayerischen Klimapreis Landwirtschaft, Garten - und Weinbau" is de prijs die het Duitse komkommerteeltbedrijf Reinhard Busigel GbR vorige week won. 

Opmerkelijk, creatief en overdraagbaar
De prijs wordt uitgereikt aan nieuwe en innoverende projecten en telers die een bijdrage leveren tot een beter klimaat en tegen de klimaatverandering. De voorstellen dienen in het oog te springen, creatief en indien mogelijk overdraagbaar te zijn. 


De prijs wordt uitgereikt aan André Busigel
 

Dit is precies waarom André Busigel won. Hij werd beloond voor zijn energieconcept.

De familie Busigel werkt al elf generaties lang in de landbouwsector. 30 jaar geleden specialiseerden ze zich in komkommers, waarvan ze ongeveer vier miljoen per jaar oogsten. Reinhard Busigel GbR was de eerste in de streek die gebruik maakte van de warmte van de nabijgelegen biogasinstallatie.De voorstellen dienen gekenmerkt te worden door hun proefkarakter en creativiteit en, indien mogelijk, overgedragen worden op andere bedrijven. De prijswinnaars zullen onderscheiden worden in de drie categorieën landbouw, tuinbouw en wijnbouw. De prijs wordt uitgereikt voor landbouw met twee keer 3.000 euro en voor tuinbouw en wijnbouw met telkens 3.000 euro. Indien de voorstellen na beoordeling door de jury evenwaardig blijken te zijn, kan de prijs worden verdeeld over verschillende winnaars.

Voor meer informatie
Reinhard Busigel GbR
Inh. André Busigel
Am Rothberg 2, 97320 Albertshofen
Telefoon: +49 (0)1705629496
andre@busigel.de
www.busigel.dePublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven