Horti Asia legt nadruk op mogelijkheden markt Zuidoost-Azië

De start van Horti Asia in Bangkok werd druk bezocht. Vooral in de ochtend waren er veel mensen. Exposanten merkten op dat er ook bijzonder veel Indiase mensen bij het evenement aanwezig waren.

De Horti Asia loopt nog tot vrijdag en dankzij de conferentie die voor donderdag gepland staat, is de verwachting dat de show dan nog beter bezocht zal worden. Er is veel interesse in nieuwe technieken en een groeiende steun in de regio en de organisatoren besloten hierop in te springen.

De exposanten leggen uit dat de markt in Zuidoost-Azië zich op twee manieren ontwikkelt: aan de ene kant investeren kleine telers in technieken om hun gewassen te verbeteren, vaak op low- of mid-tech bedrijven. Aan de andere kant komen investeerders ook de markt op. Dankzij de ontwikkelende middenklasse en groeiende retailketens richten zij zich op grotere bedrijven. Dit levert vele mogelijkheden voor leveranciers.


Bij Rijk Zwaan krijgt de nieuwe agrarische adviseur, Willem Schoustra , informatie over de verschillende manieren waarop het veredelingsbedrijf telers helpt


Richard, Jessie & Mike met Kingpeng, een Chinees kassenbouwbedrijf 


Michal Hwang & Bert Desmet tonen namens Klassman-Deilman de Growcoon. De Growcoon is onlangs door twee Australische telers op commerciële schaal getest en na geïnvesteerd te hebben in de Dispenser is de verwachting dat ze op grotere schaal met de pluggen zullen gaan telen. Ook in Taiwan, Japan en China wint de plug aan populariteit.


Maarten Marx & Marco Wollenberg presenteren voor Hotraco Horti de Orion computer

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven