VS: lager aanbod kaspaprika's

Het aanbod van kaspaprika's zit momenteel wat aan de lagere kant, maar dat werd verwacht. "De teelt volgt een normale cyclus en van oudsher zien we in deze tijd van het jaar wat verhoogde markten in kasgeteelde paprika's," zegt Jimmy Coppola van het Canadese Westmoreland-Topline Farms.Coppola voegt eraan toe dat het aanbod van kaspaprika's uit verschillende landen komt, waaronder Canada, de VS, Mexico en Nederland. "Maar we zien minder aanbod dan gebruikelijk, wat ongetwijfeld door het weer veroorzaakt wordt. Dit houdt de markt iets hoger dan we normaal rond deze tijd van het jaar zien."Aanbod verschuift
Volgens Coppola verwacht Westmoreland-Topline dat de markt iets afvlakt door het aanbod uit andere gebieden en een stijging van de kasteelt en de vraag die gelijk blijft of iets afneemt. De consumptie van kaspaprika's blijft groeien omdat consumenten zich gezondere eetpatronen eigen maken.


Westmoreland-Topline's sanZano tomaat.

Naast kaspaprika's vestigt Westmoreland-Topline ook de aandacht op de nieuwe sanZano. Dit is een lange "San Marzano"-achtige romatomaat en men heeft plannen om de teelt volgend jaar te vergroten. San Marzano tomaten zijn vaak de meest geliefde tomaten van koks en raken steeds meer bij de consument bekend.

Voor meer informatie:
Jimmy Coppola
Westmoreland Sales
Tel: +1 (519) 322-2351
jimmyc@westmorelandsales.com
www.westmorelandsales.com 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven