Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'No Food Left Behind'

WNF-studie naar verliezen AGF op het land

Hoeveel AGF gaat er in de tuinbouwsector na de oogst op het land verloren? Het Wereld Natuur Fonds heeft zich op deze vraag gestort in haar onlangs verschenen rapport No Food Left Behind: Underutilized Produce Ripe for Alternative Markets.
 
In het rapport werden vier gewassen gedurende het seizoen 2017-2018 op teeltbedrijven in Florida, New Jersey, Idaho en Arizona bestudeerd. Hieruit bleek dat 40% van de tomaten, 39% van de perziken, 56% van de Romaine sla en 2% van de industrieaardappelen op het land achterbleven, in veel gevallen als gevolg van het weer, arbeidskosten of marktomstandigheden. Het rapport benadrukt ook het potentieel voor het vergroten van de beschikbaarheid van groenten en fruit in de Verenigde Staten door het beter benutten van de producten die al geteeld zijn. 
 

Volgens agdaily.com werd de studie, die de eerste is een reeks onderzoeken die het WNF zal publiceren, gesubsidieerd door de Walmart Foundation en de Foundation for Food and Agriculture Research (FFAR). De resultaten van dit onderzoek hebben betrekking op slechts één seizoen en specifieke regio. De komende seizoenen zal het WNF een verscheidenheid aan gewassen onderzoeken om meer inzicht te krijgen in de verliezen binnen de hele AGF-sector. Daarnaast zal het ander onderzoek op dit gebied blijven volgen om degelijke evaluaties met betrekking tot de verliezen na de oogst op de Amerikaanse AGF-markt te kunnen maken. 

 
Publicatiedatum: