Village Farms rapporteert netto verlies, cannabisproduct wordt opgevoerd

Village Farms kondigde op 30 juni 2018 haar financiële resultaten aan voor het einde van het tweede kwartaal. 

Belangrijkste punten
  • Afzet van US$42,0 miljoen, een daling van (8%) t.o.v. US$45,5 miljoen;
  • Het netto verlies bedroeg US($2,3) miljoen, of US($0,05) per aandeel, vergeleken met een netto inkomen van US$4,3 miljoen, of US$0,11 per aandeel;
  • EBITDA van US($1,3) miljoen, vergeleken met US$1,3 miljoen,
  • Sloot een privébelegging af van 1.886.793 gemeenschappelijke aandelen van het bedrijf aan een prijs van CAD$5,30 per gemeenschappelijk aandeel voor een totale bruto-opbrengst van ongeveer CAD$10.000.000 waarvan de netto-opbrengst gebruikt zal worden om kapitaal in te brengen in Pure Sunfarms Corp., de joint venture waarvan 50% in handen is van het bedrijf waar op grote schaal en aan een lage kost hoogwaardige cannabis in Canada wordt geteeld, aangezien het de omschakeling blijft doorvoeren en de commerciële productie opvoeren in haar 1,1 miljoen vierkante voet Delta 3-kas, alsook voor algemene bedrijfskapitaaldoeleinden;
  • Breidde haar exclusieve teeltdistributieakkoord uit met Great Northern Hydroponics gelegen in Leamington, Ontario voor nog eens drie jaar.
  • Hoogtepunten voor de cannabis telende Joint Venture van Village Farms, Pure Sunfarms 
  • Sinds mei dit jaar verkreeg Pure Sunfarms van Health Canada twee opeenvolgende wijzigingen aan de teeltlicentie voor haar Delta 3-kas. Zo kon ze haar cannabisteeltareaal uitbreiden tot 225.000 vierkante voet van de vestiging van 1,1 miljoen vierkante voet. De hele oppervlakte van 225.000 vierkante voet wordt bebouwd en Pure Sunfarms verwacht dat de volledige 1,1 miljoen vierkante voet van de Delta 3-kas zal worden omgebouwd voor cannabisteelt tegen het einde van het jaar, waarvan de meerderheid bebouwd zal worden en verwacht dat de volledige 1,1 miljoen vierkante voet in het eerste kwartaal van 2019 helemaal bebouwd zal zijn.
  • Op 30 juli, 2018, kreeg Pure Sunfarms haar cannabis verkooplicentie van Health Canada waardoor het bedrijf onmiddellijk van start kon gaan met de verkoop van de producten van haar groeiende voorraad hoogwaardig gedroogde cannabis. De verkooplicentie maakt het voor Pure Sunfarms mogelijk om bijkomende leveringsovereenkomsten met andere vergunninghoudende telers alsook met verdelers van de provinciale regering voor de nakende legalisering van de markt voor volwassen gebruik te garanderen. Pure Sunfarms heeft sindsdien haar eerste cannabis verkocht.
"Minder dan 12 maanden nadat Pure Sunfarms haar aanvraag voor een teeltvergunning indiende, groeit, oogst het bedrijf en verkoopt nu hoogwaardige cannabis, aangezien de vraag naar het product stijgt in aanloop naar de nakende legalisering van het gebruik voor volwassenen op oktober 2017, " zegt Michael DeGiglio, directeur van Village Farms. "Pure Sunfarms heeft vele oogsten achter de rug en zowel de kwaliteit als de oogst overstijgen de verwachtingen. De Delta 3-kas, die geoptimaliseerd is voor efficiënte, continue productie het hele jaar door, functioneert zoals het ontworpen werd. Elke dag haalt de werking voordeel uit de belangrijke ervaring van het groeiende team, de geschoolde arbeidskrachten en de specifieke kennis, een voordeel als gevolg van twee decennia lang beheer van deze grootschalige kas. Bij elke nieuwe ruimte omgeplante bloem, bij elke oogst heb ik er steeds meer vertrouwen in dat Pure Sunfarms in staat is om koploper, verticaal geïntegreerde leverancier op de Canadese markt te worden met het voordeel een lagekostenproducent te zijn.

DeGiglio: "Pure Sunfarms is goed op weg om vanaf niet later dan het eerste kwartaal van 2019 positieve kasstromen te genereren voor Village Farms. Wij zijn er trots op dat we kunnen voortdrijven waarvan we geloven dat het zinvol is, een langetermijnwaarde betekent voor onze aandeelhouders met een minimale kapitaalinvestering, minimaal verwateringseffect door enkel gebruik te maken van ons bestaande interne beheersteam en de personeelsleden bij Village Farms om onze investering te steunen".

DeGiglio: "in onze gevestigde productieactiviteiten zagen we zoals verwacht lagere productievolumes, aangezien we nog niet volledig de capaciteit van de transfer van de Delta 3-vestiging naar Pure Sunfarms hebben vervangen. Dit is te wijten aan de overgang van de teeltpartner uit New Mexico die voortdurend hun areaal tot 2020 uitbreiden. Onze VS-productie 2018 is lager dan 2018 door verschillende factoren, inclusief gepland onderhoud aan onze vestigingen in Monahan, recordtemperaturen in Texas en aan het weer toe te schrijven schade aan deel van onze vestigingen. De rendabiliteit blijft dit jaar klappen krijgen door aanzienlijk hogere vrachtkosten van $0,8 miljoen, aangezien de hele economie in de VS kampt met beperkte bedrijfswagencapaciteit in de nasleep van nieuwe regelgevingen. Onze productieactiviteiten blijven zich concentreren op het maximaliseren van de marges via exclusieve rassen met hogere marges en lagekostenproductie daar wij de hoogste kwaliteit en de veiligste producten aanbieden aan toonaangevende kruideniers over de hele VS en Canada. Ik ben heel verheugd dat we onze exclusieve distributieovereenkomst met Great Northern Hydroponics, een in Ontario gevestigde teler van premiumproducten van wereldklasse, voor nog eens drie jaar hebben verlengd. 

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven