Snackkomkommerpionier Ad Verhoeven:

"52 weken per jaar leveren voor klantenbinding"

Tholen - Ad Verhoeven is sinds 2006 een van de weinige telers van snackkomkommers in Nederland. Hij stapte over van de teelt van gewone komkommers naar de snackvariant, nadat hij op een snackkomkommerras stuitte dat hij in de markt wilde proberen te zetten. Ad: "Sindsdien is het een lange weg geweest en eigenlijk is het dat nog steeds."
 
Ad Verhoeven tussen de snackkomkommers in zijn kas
 
De grootste uitdaging voor Verhoeven QH is het jaarrond leveren van het product. Ad: "We hebben één jaar niet jaarrond geleverd, maar kwamen er toen al snel achter dat het voor je klantenbinding belangrijk is om 52 weken per jaar te leveren. Daarom zijn we in Spanje gaan kijken en vanaf dat moment is het product ook wel gegroeid, maar wel met kleine stapjes."
 
"Wij doen ons best om snackkomkommers van de hoogste kwaliteit in het schap te krijgen. Onze omloopsnelheid moet daar vandaan komen. Het is niet zo dat wij zomaar wat kunnen afleveren bij een supermarkt. Alleen daar waar er vraag is, kunnen wij ons product kwijt. Om diezelfde reden zal het areaal ook niet opeens flink groeien."
 
Sinds 2017 is de helft van de 3,7 hectare snackkomkommers met LED belicht. Dat kost geld en die meerprijs zie je ook terug in de prijs in het schap. Ook de arbeidsintensiviteit van de teelt maakt dat de prijs nog niet vergelijkbaar is met die van snacktomaten. Ad: "We oogsten zeven dagen in de week en in de zomer soms zelfs twee keer per dag. In prijs kunnen we niet veel lager, maar teeltautomatisering zou wel een oplossing kunnen zijn."
 
Het artikel verscheen eerder in editie 7, 32e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl. Lees ook het aanverwante artikel over snackkomkommers en snackpaprika's.
 
Voor meer informatie:
Verhoeven QH
 
Ad Verhoeven

ad@verhoevenqh.nl
 
 


 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven