Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Overnames voltooid

Nunhems voor BASF, Monsanto voor Bayer

Op donderdag 16 augustus heeft BASF de overname afgerond van Bayer's wereldwijde groentenzadenbusiness, die hoofdzakelijk opereert onder het merk Nunhems. Daarmee is nu de overname van alle Bayeronderdelen afgerond, nadat eerder al alle andere activiteiten en onderdelen op het gebied van gewasbescherming, biotechnologie en digitale landbouwtoepassingen werden overgenomen.

De verworven groentenzadenbusiness van Nunhems bestaat uit 24 gewassen en ongeveer 2600 variëteiten. Daarnaast omvat het veredelings– en onderzoekstechnieken met meer dan 100 unieke veredelingsprogramma's in meer dan 15 gewassen. De groentenzadenbusiness is breed vertegenwoordigd in Nederland met onder andere het hoofdkantoor, de wereldwijde support staff en het research center in Nunhem.

De toevoeging van de groentenzaden business vergroot BASF's wereldwijde aanbod voor boeren en tuinders. Het versterkt BASF's zadenplatform en complementeert het recentelijk uitgebreide Agricultural Solutions portfolio dat bestaat uit: zaden, traits, chemische en biologische gewasbescherming, bodemverbeteraars, plantgezondheid, ongediertebestrijding en digital farming.

Met deze closing rondt BASF de overname af van een omvangrijk aantal activiteiten en bedrijfsonderdelen met een gecombineerde omzet van € 2,2 miljard in 2017, die Bayer moest desinvesteren in het kader van de overname van Monsanto. De all-cash verkoopprijs bedraagt in totaal € 7,6 miljard, onder voorbehoud van aanpassingen ten tijde van de closing.

Voor meer informatie:
BASF


Publicatiedatum: