Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hitte vraagt improvistatievermogen van paprikatelers in Ontario

Paprikatelers uit het Canadese Ontario hebben last van de droogte. "Het was erg droog en we hebben ook bovengemiddelde temperaturen gehad", zegt Jim Veri van Exeter Produce in Exeter, Ontario. "De kwaliteit is redelijk goed, vanwege de droogte, maar het rendement is gedaald. De vraag komt op dit moment tegemoet aan het aanbod en de prijs is op dit moment stabiel."
Veri schat dat het aanbod ongeveer 30 procent lager is dan vorig jaar.

Veranderende manieren
Terwijl het seizoen rond dezelfde tijd begon als vorig jaar, rond 20 juli, zorgde het droge weer voor uitdagingen. De oogst van vorig jaar werd verschoven naar de derde week van oktober en dit seizoen zal Exeter Produce wederom wachten. "We wachten een tijdje dus we hebben een sterk formaat dat in de herfst geoogst wordt. We houden vast aan dit programma omdat het succesvol lijkt te zijn", zegt Veri.

Omgaan met de hitte
De oogst van de gekleurde paprika in de volle grond zal in de komende twee weken starten. "Hoewel ik nog niet begonnen ben, zou het me niet verbazen als de opbrengst daar ook lager op zou zijn omdat de bloesem daalde," zegt Veri. "Als je te maken krijgt met extreme hitte en droogte, moet je nadenken over wat je de vorige keer hebt gedaan. Extreme weersomstandigheden zorgen altijd voor een reeks uitdagingen."

Voor meer informatie:
Jim Veri
Exeter Produce and Storage
Tel: +1 (519) 235-0141
JVeri@exeterproduce.com
www.exeterproduce.com
Publicatiedatum: