Hitte vraagt improvistatievermogen van paprikatelers in Ontario

Paprikatelers uit het Canadese Ontario hebben last van de droogte. "Het was erg droog en we hebben ook bovengemiddelde temperaturen gehad", zegt Jim Veri van Exeter Produce in Exeter, Ontario. "De kwaliteit is redelijk goed, vanwege de droogte, maar het rendement is gedaald. De vraag komt op dit moment tegemoet aan het aanbod en de prijs is op dit moment stabiel."
Veri schat dat het aanbod ongeveer 30 procent lager is dan vorig jaar.

Veranderende manieren
Terwijl het seizoen rond dezelfde tijd begon als vorig jaar, rond 20 juli, zorgde het droge weer voor uitdagingen. De oogst van vorig jaar werd verschoven naar de derde week van oktober en dit seizoen zal Exeter Produce wederom wachten. "We wachten een tijdje dus we hebben een sterk formaat dat in de herfst geoogst wordt. We houden vast aan dit programma omdat het succesvol lijkt te zijn", zegt Veri.

Omgaan met de hitte
De oogst van de gekleurde paprika in de volle grond zal in de komende twee weken starten. "Hoewel ik nog niet begonnen ben, zou het me niet verbazen als de opbrengst daar ook lager op zou zijn omdat de bloesem daalde," zegt Veri. "Als je te maken krijgt met extreme hitte en droogte, moet je nadenken over wat je de vorige keer hebt gedaan. Extreme weersomstandigheden zorgen altijd voor een reeks uitdagingen."

Voor meer informatie:
Jim Veri
Exeter Produce and Storage
Tel: +1 (519) 235-0141
JVeri@exeterproduce.com
www.exeterproduce.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven