12 september Proefcentrum voor de Groenteteelt Sint-Katelijne-Waver, 14.45-18.00:

Eerste live demonstratie Sweeper gemist? Ga dan op herkansing

Op woensdag 12 september demonstreert het Sweeper consortium van 14:45 tot 18:00 uur de paprikaplukrobot Sweeper voor de tweede keer live. Telers, toeleveranciers en de pers kunnen de demonstratie bijwonen. De demonstratie zal gegeven worden op het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver (België), één van de partners uit dit internationale onderzoeksproject. De BU Glastuinbouw van Wageningen University & Research, coördineert het project waaraan ook partners uit Zweden, Israël, Nederland en België deelnemen.


De Sweeperrobot is de eerste paprika oogstrobot ter wereld die in een commerciële kas zal worden gedemonstreerd. Sweeper concentreerde zich de afgelopen drie jaar op het oogsten van paprika, waarvan in Europa jaarlijks 1.3 miljoen ton wordt geproduceerd. Het consortium verwacht dat het resultaat binnen enkele jaren zal leiden tot een marktintroductie van de robot.

Voor deelname aan de demo is aanmelden verplicht. Dit kan door een e-mail te sturen aan liesbet.van.herck@proefstation.be, deelname is gratis.

Voor meer informatie:
Sweeper

Jos Balendonck, project coördinator
jos.balendonck@wur.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven