Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet Wolfert, Wogro:

"Witlof staat nog op groeiachterstand"

Tholen - De nieuwe witlofpennen maken door de warmte en het watertekort momenteel een stressvolle periode mee. "Gelukkig is de hitte even verdreven maar ik zie wel dat de planten onder het hete weer lijden. Het gewas is nog heel fijntjes en het tekort aan vocht is aanzienlijk", vertelt Piet Wolfert van Wogro uit Dirksland. Enkele percelen zijn beregend maar de groei is er niet in te krijgen met de hitte. Toch maakt Piet zich geen grote zorgen. "Witlof is een gewas dat in augustus, september en zelfs in oktober nog flink kan groeien. Het kan nog goed komen al staan we wel op een achterstand van ongeveer 3 weken."



Het trekken van de witlof ondervindt geen noemenswaardige hinder van de droogte en hitte. "Tijdens hele warme dagen moeten de koelmachines hard aan het werk maar de ruimtes zijn goed geïsoleerd dus over het algemeen is het goed te doen", vertelt Piet. "Ook zijn er nog voldoende witlofpennen van goede kwaliteit aanwezig. Wij hebben nog voldoende in voorraad en ik heb niet het idee dat er momenteel in pennen wordt gehandeld." Wogro teelt witlof op contractbasis en beschikt over koelcellen en kuubskisten die andere telers kunnen huren.

Witlof is in de zomer een prima groente als basis voor slasoorten. In bladgroenten zijn in de afgelopen periode tekorten en/of kwaliteitsproblemen in ontstaan. Helaas profiteert de witlofsector met de gecontroleerde teeltomstandigheden niet van ongelukken bij andere groenten. "Witlofsalade wordt wel goed verkocht maar wij merken niet dat er meer vraag is dan anders doordat andere groenten het moeilijk hebben", besluit Piet.

Voor meer informatie
Wogro
Piet Wolfert
Onwaardsedijk Noord 2
3247LT Dirksland
06-13291057
info@wogro.nl
www.wogro.nl