De Ruiter Seeds:

"Duitse markt vraagt om innovatie in cherrypruimtrostomaten"

In Duitsland zijn Mini Roma Rispen Tomaten inmiddels bekend én geliefd bij consumenten. Het is volgens De Ruiter Seeds dan ook niet verwonderlijk dan vrijwel elke supermarkt cherry pruim trostomaten in het assortiment heeft. "De cherry pruim trostomaten danken hun populariteit aan de combinatie van goede smaak en een mooie rode kleur. De kleine tomaatjes – 18 tot 22 gram – hebben een bijzondere pruimvorm, die de consument aanspreekt."

Innovatie gewenst

Toch is de behoefte aan innovatie binnen dit segment groeiende, met name op houdbaarheid van de groene delen en trosaanhechting. De Ruiter Seeds: "Consumenten verwachten van een premium tomaat in cherry pruim tros dat de kwaliteit een week na het openen van de verpakking nog steeds perfect is. Dat betekent gladde, glanzende tomaatjes met frisse groene delen, die nog netjes aan de tros vast zitten. Een tomaat die los in de verpakking ligt, wordt vaak als onbruikbaar ervaren."

Nieuw ras
Uit diverse consumentenonderzoeken in Duitsland blijkt dat het ras Strabena een antwoord is op die vraag naar de perfecte cherry pruim trostomaat. De Ruiter Seeds: "Strabena blinkt uit in houdbaarheid en vertoont gedurende een langere periode frisse groene delen en stevige tomaten, die netjes aan de tros blijven."

Nico van Vliet (De Ruiter Tradepartnership manager) bevestigt dat dit ook doorgedrongen is tot retail: "Diverse supermarkten overwegen Strabena op te nemen in het assortiment. Daarmee ontstaat een prachtige premium om het hele segment op te waarderen. De unieke mix van pruimvorm, kleur, trosaanhechting, smaak, groene delen en opbrengstpotentieel maken Strabena tot een goed alternatief binnen het segment van Mini Roma Rispen Tomaten."

Strabena wordt onder exclusiviteit geteeld bij diverse telers in Europa.

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven