Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vitaminetuin vernieuwt de winkel

Tholen - 28 jaar geleden was Dick van der Ende een voorloper toen hij zijn winkel als zelfbedieningszaak inrichtte. Een generatie verder heeft hij weer gekozen voor de nieuwste technologieën in de winkel. "In eerste instantie zouden we alleen de koeltoonbank vernieuwen maar van het een kwam het ander. Geen spijkertje is meer hetzelfde gebleven", vertelt Dick van den Ende van De Vitaminetuin, gevestigd in De Lier (gemeente Westland).



Dick van der Ende, eigenaar van De Vitaminetuin, had voor de herinrichting van de winkel Toonen Winkelinterieurs in de arm genomen. Het door hen geleverde vijf meter lange Carthago wandkoelmeubel, voorzien van schuifruiten, wordt dagelijks volledig gevuld met maaltijden die in alle vroegte vers klaargemaakt worden. Op maandag start Dick zelfs al om 3.00 uur.



Het kooppatroon van de consument is afhankelijk van de dag van de week en natuurlijk het weer. Dick: "Aan het begin van de week verkopen we andijvie en aan het eind van de week niet, maar maaltijden verkopen we altijd. Vaste maaltijden zijn o.a. tuinboontjes, aspergeschotel en zomer witlofschotel. Het vlees komt van de buurman (de plaatselijke slager), maar bereiden we ook zelf". Iedere vrijdag is de nasi en bami in de aanbieding en dat is te merken. De koeling wordt continu aangevuld. "Op zaterdagmiddag na 15.00 uur gaan alle maaltijden voor de halve prijs. Wat er dan nog overblijft, komen ze ophalen voor de daklozen, dus ik houd niks over" vertelt Dick. "Maar je moet natuurlijk wel proberen zoveel mogelijk te verkopen, weggeven kan altijd nog".



De middendisplay biedt naast presentatie- en opbergruimte voor o.a. verpakkingsmateriaal ook plaats voor de weegschaal en de geïntegreerde afvalcontainer. Tevens zijn er nog twee wandkoelmeubelen geplaatst, met name geschikt voor voorverpakte producten. De overige ruimtes in de winkel zijn opmaat gemaakt voor o.a. de presentatie van noten en dressings.



Nieuw in de winkel is dat de mensen, werkzaam in de keuken, zicht hebben op de winkelruimte door middel van een doorkijk. Hierdoor is er meer betrokkenheid met de consument ontstaan en andersom beleeft de consument een vers en ambachtelijk gevoel door deze inkijk in de warme keuken. "Niet dat je met de klanten kan kletsen maar een knikje of lach zorgt toch voor wat extra contact met de klanten."
Ook nieuw is de AGF-stelling die is voorzien van een benevelingssysteem, dat naast het verlengen van de houdbaarheid voor meer versbeleving zorgt. "Deze systemen zijn al lange tijd op de markt, ik wilde daar lange tijd niet aan omdat de voedselveiligheid niet gegarandeerd was. Nu krijg ik daar ook veel vragen over", vertelt Dick. Verder is gekozen voor LED-verlichting. "Deze ontwikkelen minder warmte wat ook de houdbaarheid van de producten ten goede komt", besluit Dick.



















foto's Toonen Winkelinterieurs

Voor meer informatie
De Vitaminetuin
Dick van den Ende
Hoofdstraat 58
De Lier
T: 0174 518 302
vitaminetuin@live.nl
www.devitaminetuin.nl