Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Smaak snackwortelen verbetert door meer zonuren

Twee jaar op rij 20% groei in snackwortelen

Tholen - Voldoende beregeningsmogelijkheden zorgen ervoor dat droogte geen vat krijgt op de groeiende markt voor snackwortelen en waspeen. Waspeen Centrum Katwijk heeft voor het tweede jaar op rij weer 20 % kunnen groeien maar ondervindt momenteel geen noemenswaardige problemen. "We hebben wel wat meer moeten beregenen en rooien ietsjes minder kilo's dan anders maar desondanks lukt het om aan de verplichtingen te voldoen", vertelt Mart Ouwehand van Waspeen Centrum Katwijk die exclusief teelt voor Albert Heijn.De teelt van waspeen is zeer intensief en dus duurder. Vanuit het teeltareaal in de Nederlandse kuststreek kan Waspeen Centrum Katwijk jaarrond leveren aan verwerker Koninklijke Vezet die de wortelen vervolgens aan Albert Heij levert. "Dit voorjaar hebben we wel wat moeten bijkopen omdat de productie later op gang kwam, ook hebben we een locatie in Italiƫ voor de vroege wortelen", vertelt Mart.

De droogte en warmte kan de teler verder goed managen, de houdbaarheid (10 dagen) en kwaliteit van de waspeen is goed. Een positieve kant is dat de extreme weersomstandigheden van de laatste tijd de wortelen ook goed doen. Mart: "De smaak van Waspeen Centrum Katwijk is altijd raak, maar nu zelfs nog ietsje beter. Hoe meer zonuren, hoe zoeter de wortelen."

De afzet van snackwortelen gaat in nauwe samenspraak met de afnemers. "Samen met Koninklijke Vezet en Albert Heijn maken we jaarlijks contractafspraken waarbij gekeken wordt of er uitbreiding nodig is. Daarnaast lever ik dagelijks op bestelling. Wat vandaag gerooid wordt, ligt morgen bij Koninklijke Vezet. We hebben korte lijnen en de communicatie is goed. Zo lukt het om elk jaar pittig te groeien en dat is voor iedereen goed."

De waspeen en snackwortelen zijn in vele soorten en maten te verkrijgen bij Albert Heijn. Van kleinverpakkingen van 150 gram tot bakken van 650 gram. "Populair zijn de 300 en 500 grams verpakkingen maar ook de miniworteltjes en de verpakkingen met wortelen en peultjes worden steeds populairder", besluit Mart.

Voor meer informatie
Waspeen Centrum Katwijk
Mart Ouwehand
Doornweg 4
2231 LJ Rijnsburg
T: 0651-144548
waspeenwck@gmail.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven