Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Carbon Gold krijgt certificering voor gewetensvolle bedrijfsvoering

Carbon Gold, de in Bristol gevestigde leverancier van verrijkte biochar aan retailers en telers in het VK en Europa, heeft de B Corp status ontvangen. 

Deze certificering, een wereldwijde standaard die de sociale en milieuvriendelijke prestaties, controleerbaarheid en transparantie van for-profit bedrijven beoordeelt, kan vergeleken worden met een Fair Trade certificering voor koffie.

De erkenning betekent dat Carbon Gold voldoet aan alle standaards van B Lab om gecertificeerd te worden als een gewetensvol bedrijf dat duurzaam opereert, zorg draagt voor zijn werknemers en een positieve impact op de wereld heeft.

Craig Sams, uitvoerend voorzitter bij Carbon Gold: "Een verschil maken heeft altijd centraal gestaan bij Carbon Gold. Of het nu is door bomen te helpen te bloeien tijdens plagen of ziekten, de oogst van telers een boost te geven en zo telers winstgevend te houden of door koolstof permanent in de grond te isoleren om klimaatsverandering tegen te gaan. Het is belangrijk dat we, als bedrijf, deze positieve doelen weerspiegelen."


Craig Sams, uitvoerend voorzitter bij Carbon Gold

"Als je bedrijven ziet als mensen, denk ik dat je met veel van hen niet bevriend wilt zijn. Vanaf het allereerste begin hebben we gezegd dat wij niet zo willen werken. We willen dat ons team met plezier voor ons werkt en dat onze klanten en commerciƫle partners enthousiast zijn dat ze deel uitmaken van onze groep van aandeelhouders."

Kate Sandle, Community Manager bij B Lab UK: "Als een beweging van bedrijven die ervan overtuigd zijn dat bedrijven veel goeds kunnen voortbrengen, zijn we dolblij dat we Carbon Gold in onze B Corp groep mogen verwelkomen. We hebben meer zakenmannen als Craig Sams nodig die de gezondheid van onze planeet als prioriteit stellen. De toevoeging van Carbon Gold aan onze diverse groep is belangrijk om binnen alle sectoren veranderingen door te voeren."

De B-Corp status is de laatste in een serie accreditaties voor Carbon Gold. Zo zijn ze ook FSC gecertificeerd, goedgekeurd door de Soil Association voor gebruik in de productie van biologische voeding, goedgekeurd voor gebruik in biodynamische systemen door middel van de wereldwijd erkende Demeter standaard en zijn ze lid van LEAF (Linking Environment and Farming).

Voor meer informatie:
Carbon Gold
sales@carbongold.com
Publicatiedatum: