AGF-horecagroothandels Geurten, Versselect en Buurtjes over warme zomer

Sla als topproduct deze zomer in de horeca

Tholen – Daar veel mensen klagen over het warme weer en de gevolgen ervan, ondervinden de horeca-leveranciers momenteel niet veel problemen. "Op het moment hebben we nog niet zo zeer problemen met de beschikbaarheid van de producten. Overal is wel aan te komen", aldus Dominique Geurten van Geurten BV in Margraten. "We merken wel dat de producten korter houdbaar zijn vanwege de verminderde kwaliteit." Dit bevestigt ook Kees Mourits van Vers Select uit Oud-Beijerland: "We hebben vorige week alleen een keer geen spinazie gehad, omdat die verbrand was. Verder kunnen we overal gewoon aankomen, maar de kwaliteit is wel minder." Beiden zijn wel bang voor de gevolgen op langere termijn voor de beschikbaarheid. Mourits: "Ik houd mijn hart vast voor de aardappelen. Deze oogst kan wel tegenvallen straks."

Wat beide leveranciers en ook horecaleverancier de Buurtjes uit Amsterdam merken, is dat sla dit seizoen heel goed loopt. "We merken dat de voorverpakte sla heel goed loopt ten nadele van de losse kroppen", luidt het bij de Buurtjes. Geurten merkt ook dat de typisch Hollandse groenten bij hem niet echt weggaan. "Bloemkool en broccoli verkopen we normaal het meest, maar die blijven dit seizoen achter. De prijs hiervan is ook erg laag. We verkopen momenteel ook veel producten voor barbecues, zoals salades en barbecuespiesen."


De barbecuespiesen van Geurten

De handelaren zien een duidelijk trend terug in de horeca. Geurten: "Wij merken dat groenten steeds meer een hoofdzaak in plaats van een bijzaak worden. Dat is gunstig voor ons." "Er is meer vraag naar vegetarische producten en daar ligt een taak voor de groentehandel. Wij ontwerpen bijvoorbeeld ook vegetarische burgers, die we goed verkopen. Voor vegetariërs komen er steeds mooiere producten. Voor ons is dit een hele goede trend", aldus Mourits. 


De vegetarische kikkererwtenburgers van Vers Select

Hoewel de handelaren dus wel wat problemen hebben met de kwaliteit, hebben ze tot nu toe een goede zomer. "We mogen niet klagen", aldus Geurten. "Juli was bijna hetzelfde als vorig jaar, de andere maanden van dit jaar had ik wel een sterkere stijging. Als het in juli niet zo warm zou zijn geweest, zouden we dan ook een sterkere stijging hebben gehad." Ook Mourits heeft een goede zomer: "Onze zomer is beter dan vorig jaar. Wij leveren ook aan restaurants die aan het water liggen en die hebben het nu echt heel druk."

Contactgegevens:

Jeroen Helleman / Richard Swart
Buurtjes vof
Centrale Groothandelsmarkt 139 - 140
1051 LJ Amsterdam
020 486 70 53

Kees Mourits
Vers Select
Aston Martinlaan 37
3261 NB Oud-Beijerland
0186 669224

Dominique Geurten
Geurten BV
Ternaar 2D
6269 AH Margraten
043 4582797

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven