Klanten bevelen Sjoerd aan als groenteverpleegkundige

Oudere consument zorgt voor goede zomerverkoop

Tholen - Het is nog volop vakantietijd maar niet bij Sjoerd en Leida Veeneman van de gelijknamige groentenspeciaalzaak in Apeldoorn. "Er wordt hier momenteel goed verkocht, ook omdat er natuurlijk het extra aanbod aan zomerfruit dus volop handel beschikbaar is", vertelt Sjoerd. "Voor ons zijn mei en september de rustige maanden." De klanten van de groentenspecialist behoren namelijk tot de babyboomgeneratie, ze zijn 'uit de kinderen' en zoeken de vakantieoorden buiten het hoogseizoen op. Het klantenbestand is aan het vergrijzen maar dat ziet de groentenspecialist als voordeel. Zijn klanten hoeven letterlijk niet meer op de kleintjes te letten. "Of de kersen nu 5 euro of 6 euro zijn, dat maakt ze niet uit. Kwaliteit is voor hen het belangrijkste."


Facebookactie: Curvette van de maand krijgt een groenten- en fruitpakket van De echte groenteman Sjoerd en Leida Veeneman

Geen koopjes meer
Sjoerd en Leida Veeneman zijn niet (meer) op zoek naar het koopjespubliek. Daarom verhuisden ze afgelopen jaar naar een nieuwe locatie. 26 jaar lang zaten ze in het Hart van Zuid in Apeldoorn, maar daar kwam in de loop der jaren steeds meer concurrentie vanuit Turkse supermarkten en minder publiek voor de groentespecialist. Toen de kans zich voordeed om een goed lopende groentewinkel in een winkelcentrum op het Mercatorplein in een andere wijk van Apeldoorn over te nemen, grepen ze die aan. Ze hebben er geen dag spijt van gehad, vertelt Sjoerd. Bij de nieuwe start werden ze ondersteund door De echte groenteman-leden. "Ik ben echt heel blij met de hulp die ik heb gekregen. Bijna alle leden zijn bij ons langs geweest en lieten wel een goede tip achter. We hadden bijvoorbeeld helemaal geen ervaring in het maken van warme maaltijden, maar dankzij de collega's van De echte groenteman is dat helemaal goed gekomen."

Sjoerd is erg te spreken over de nieuwe locatie en de klanten die op de winkel afkomen. Reclame voor zichzelf hoeft hij eigenlijk niet te maken, de loop zit er gewoon goed in. "We hebben het druk genoeg en personeel is ook lastig te vinden tegenwoordig." Wel sponsort de groentewinkel sinds 2 maanden Curves Apeldoorn Noord. Deze sportschool kiest maandelijks een Curvette van de maand op Facebook. De gelukkige krijgt van De echte groenteman Sjoerd en Leida Veeneman een groenten- of fruitpakket cadeau. "Zo'n groente- of fruitmand zijn de kosten niet en de sportschool heeft 2800 likes op Facebook." Deze maand verkozen ze de 85-jarige Joke tot Curvette die met een frequentie van 3 tot 4 keer per week de sportschool bezoekt. Sporten heeft een gunstig effect op de gezondheid en door het aangeboden groenten- en fruitpakket is meteen de relatie met gezonde voeding gelegd.


Sjoerd en Leida Veeneman

Groenteverpleegkundige
Het gezondheidsthema past prima bij het concept van de groentezaak van Sjoerd en Leida. Enige jaren geleden volgden ze cursussen in natuurgeneeskunde en adviseren sindsdien hun klanten bij kwaaltjes: cranberries tegen blaasontsteking, dadels voor obstipatie en, minder aan de orde nu, mierikswortel met honing om verkoudheid tegen te gaan. "Sommige klanten komen echt met gerichte vragen. Meestal weet ik het antwoord wel, en anders zoeken we het op in de boeken die hier in de winkel liggen." Op Facebook staat ook een aanbeveling voor Sjoerd als "groentenverpleegkundige."

Sjoerd heeft ook zelf het goede voorbeeld gegeven. "3 jaar geleden besloot ik af te vallen en volgde een koolhydraatarm dieet en at alleen nog maar producten uit mijn eigen winkel. Ik viel 15 kilo af en dat viel de klanten ook op. Het effect van meer groenten eten heb ik zo goed kunnen laten zien en zo is ook de link met de sportschool gekomen."

Voor meer informatie
De echte groenteman Sjoerd en Leida Veeneman
Mercatorplein 91
7316 HK Apeldoorn
T: 055-5333398
E: veenemanagf@kpnmail.nlPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven