Wim Isings, Explotaciones Fincas Iberia:

"Export winterseizoen zal eerder op gang komen dan in vorige jaren"

Tholen - Hoewel het groeiseizoen in Nederland nog niet voorbij is, wordt met een schuin oog al gekeken naar het importseizoen. Ook in Zuid-Europa is het droog. Dat heeft een verrassende consequentie volgens Wim Isings van Explotaciones Fincas Iberia. "Telers van Frutas & Hortalizas Santomera in Murcia (verse kruiden, sla en groenten) verwachten dat de export voor het komende winterseizoen eerder op gang zal komen dan in vorige jaren", laat hij weten.


Slateelt in Murcia bij telers van Frutas & Hortalizas Santomera, archieffoto van Frutas Hortalizas Santomera

Wim deed navraag bij een groot aantal telers in Murcia, Almeria en Albacete. "Er is in Spanje over het algemeen nog geen gefundeerde reden tot paniek of voor grote verschuivingen in de productie. Laminas, een grote teler uit Albacete van bloemkool en broccoli had graag willen uitbreiden maar moest daarvan afzien in verband met de hoge prijs voor water. Zijn productie voor het komende seizoen zal nu gelijk zijn aan het vorige."

Telers kunnen de beschikbare hoeveelheid water goed inzetten. "Natuurlijk is men genoodzaakt uiterst spaarzaam te zijn met het gebruik van water. Tenslotte is er nog maar de helft beschikbaar van hetgeen voorzien -en gewenst- was. Maar het uiteindelijke effect op de productie blijft acceptabel. Bovendien zijn de verwachtingen positief omdat men rekent op meer neerslag in de komende tijd", besluit Wim.

Voor meer informatie:
Explotaciones Fincas Iberia S.L.
Asociated Growers Iberia
Wim Isings
info@agiberia.com
www.agiberia.com
T: +34 965424241
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven