Drugs? Welnee, rozemarijn!

Tholen - Drugs verhandelen onder werktijd? Welnee! Het plastic zakje dat een man tijdens zijn werk aannam van een klant was niet gevuld met drugs, maar met het keukenkruid rozemarijn. Dat beweerde hij tenminste voor de rechtbank toen zijn voormalig werkgever hem wilde laten ontslaan.

Het gaat om een incident eerder dit jaar. Op camerabeelden is te zien dat de man tijdens zijn werk in een casino een klein, doorzichtig plastic zakje over de toonbank aangereikt krijgt en aanneemt van een klant. Drugs, vermoedt de werkgever en ze zet de man op non-actief. Volgens de man klopt daar echter niets van. Hij erkent het zakje te hebben aangenomen, maar zegt dat het gaat om een zakje met rozemarijn. Een sample, omdat hij voor zijn online groenten- en fruitwinkel op zoek was naar de goedkoopste handel in rozemarijn.

Een ongeloofwaardig verhaal, vindt de rechter. Vooral omdat de mannen heel zenuwachtig leken tijdens de overhandiging en goed om zich heen keken of niemand ze in de gaten had. Bovendien verkoopt de man weliswaar Roseval aardappelen online, maar geen kruiden of rozemarijn. En als laatste, mocht het toch om rozemarijn gaan, dan had-ie alsnog geen toestemming van zijn werkgever om nevenwerkzaamheden te verrichten, in welke branche dan ook.

Uiteindelijk heeft het bedrijf dan ook toestemming gekregen om het contract van de man te ontbinden. Lees de hele uitspraak hier.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven