Bejo Zaden Open Dagen 25 tot en met 29 september

De nieuwste groentengewassen en rassen gepresenteerd

Van 25 tot en met 27 september 2018 vinden weer de Hazera International Open Days plaats in Warmenhuizen. Zoals elk jaar organiseert Hazera het evenement, in samenwerking met HM.Clause & Vilmorin-Mikado, allen onderdeel van de Limagrain Group.Hazera biedt een breed assortiment van vollegrondsgroentenrassen aan, die allemaal op één groot veld worden getoond. Kom kijken naar de nieuwste variëteiten, innovaties en hapjes en gerechten, vers bereid met groenten uit het veld.

Hazera
Dit jaar heeft Hazera besloten om een grotere selectie van pre-commerciële hybriden toe te voegen aan hun Brassica-assortiment om op die manier een blik in de toekomst te werpen."Voor uien zijn snelle en uniforme velduitjes essentieel om de opbrengst en de gewaskwaliteit te verhogen, vooral in ongunstige weersomstandigheden. Daarom concentreert Hazera zich niet alleen op de ontwikkeling van verbeterde hybride uien, maar ook op methoden om deze rassen een boost te geven. We hebben een primingmethode ontwikkeld die resulteert in vroege en uniforme planten, zelfs onder koele omstandigheden, resulterend in een hogere opbrengst en betere kwaliteit."

Het is ook mogelijk om het Hazera tomatendemonstratiecentrum in Bleiswijk te bezoeken. Hier vindt u een interessant assortiment snacktomaatjes, cherry, cluster, losse en vleestomaten. Neem voor meer informatie en bezoeken contact op met Geert van der Wel: +31 (0) 6 34594516 of Marcel van Kester: +31 (0) 643840734.

Op woensdag 26 september organiseert Hazera een debat 'Van commodity tot convenience. Wie koopt er binnen 10 jaar een hele ui, bloemkool of kool?' De verkoop van verwerkte en verpakte groenten groeit. De vraag is hoe we hiermee omgaan als industrie. Hazera nodigt u uit voor een debat waarin gegevens en inspirerende voorbeelden worden gedeeld. Ook wordt besproken hoe we ons voorbereiden op de toekomst. Registratie vooraf is voor het debat verplicht. Aanmelden kan via Arjan van Steekelenburg, arjan.van.steekelenburg@hazera.com of +31 (0) 6 42480735.

Vilmorin-Mikado
Vilmorin-Mikado, een wereldwijd Frans-Japans zaadbedrijf, presenteert met trots zijn breed, uniek en origineel assortiment van bestemd voor alle professionals in de industrie. Ter gelegenheid van de International Open Days zullen de bezoekers de "Westerse" wortelsoorten (type Nantes), witlof, rode bieten en bloemkool, maar ook de "oosterse" soorten zoals kabocha squash, daikon radijs en Aziatische kool (her) ontdekken. Het team van Vilmorin-Mikado biedt de beste variëteiten met een focus op: diversiteit, flexibiliteit, hoge prestaties en smaak.

HM.Clause
Bij HM.Clause ligt de focus op broccoli. Er wordt een speciaal evenement georganiseerd voor de grootste broccolikwekers in Europa. Tevens presenteren zij hun volledige assortiment, inclusief de innovatie Calebrini 2017.

Naast de nieuwe Berlicum peen Xela, die een uitstekende bewaarbaarheid heeft, wordt de nieuwe Nantes-hybride Polydor (een Priam-type) getoond. Dit ras combineert een zeer sterke wortel met een gladde huid en kan bij vroege zaai al vanaf eind juli gerooid worden voor de verse markt. Bij latere zaai is de bewaarbaarheid uitstekend. Voldoet ook goed voor schijvenpeen en door het sterke en gezonde blad is het bij uitstek ook geschikt voor de biologische teelt.

Voor de verwerkende industrie laat HM.Clause hun keiharde bloemkool ras Durok zien; de roosjes blijven een paar dagen vast , waardoor telers een breder oogstvenster krijgen. Andijvie telers zullen ook het nieuwe ras CLX 10161 waarderen. Dit ras heeft een sterke schottolerantie (ook in de zomer) en een zeer schone onderkant, wat een uitstekende veldhoudbaarheid geeft.Telers en andere geïnteresseerden uit de keten kunnen Bejo's groentengewassen en rassen ontdekken tijdens de Open Dagen van dinsdag 25 tot en met zaterdag 29 september 2018. Bejo deelt graag haar resultaten van onderzoek en innovatie. Ook zijn er diverse activiteiten en bezienswaardigheden, waaronder rondleidingen, symposia en gewaspresentaties.Ontdek de nieuwste rassen
Nieuwe rassen met een verbetering op uiterlijke kenmerken, ziekteresistentie, bewaarkwaliteit en smaak zullen voor het eerst te zien zijn op de demonstratievelden. Zo is er aandacht voor het bospeenras Aranka, boerenkoolras Bejo 3055 en meeldauwresistente rode ui Redlander. In het sla-assortiment staan de eerste nieuwe 6 biologische slarassen in de belangstelling. In de innovatieve foliekas voor vruchtgewassen presenteert Bejo een gevarieerd assortiment van onder andere tomaten, paprika's en augurken.

Bijen, B-Mox en Bedrijven
Imkers tonen het belang van bijen en Bejo's activiteiten op het gebied van bijenveredeling en bijengezondheid. In de producttent is aandacht voor het zaadverrijkende B-Mox in wortelen en wortelpeterselie. Ook dit jaar biedt de mechanisatietentoonstelling de bezoeker de kans om ruimschoots kennis op te doen van de laatste ontwikkelingen in de sector.Purple Power
Bejo introduceert dit jaar het concept Purple Power: paarsgekleurde groentenrassen met een hoog gehalte aan vitamines en antioxidanten. Purple sprouting broccoli Burgundy is een uniek ras dat 70 groeidagen heeft na planten. De scheuten van deze purple sprouting broccoli zijn bovendien binnen een week volledig te oogsten. En wat te denken van de prachtige dieprode biet Manzu met Rhizomanie resistentie en wortel Purple Sun voor de versmarkt? Erasmus blinkt uit als eerste 100% mannelijke paarse asperge. Een selectie paarsgekleurde rassen komt ook terug in de kookdemo. Smaak is daar het hoofdthema.

Daarnaast is er uiteraard aandacht voor Bejo's koolconcept Coolwrap en de smaakwortelen Cool carrot candy. En worden er nieuwe ideeën gepresenteerd voor de supermarkt en food processor voor het op de markt brengen van koolrabi en spruiten.

Taste, Health & Innovation 2018 – Brussels Sprouts symposium
Dinsdag 25 september organiseert Bejo het "Taste, Health & Innovation 2018 - Brussels Sprouts symposium"; informatief en inspirerend voor spruitentelers van over de hele wereld. Op de demonstratievelden is bovendien een groot aanbod aan spruitenrassen te zien. Donderdag 27 september organiseert Bejo het "All about young plants symposium", speciaal gericht op de internationale plantenkwekers. Voor beide symposia is deelname op uitnodiging.

Beleef Bejo via tours, app en escape room
Collega's staan bezoekers graag te woord over huidige en toekomstige vacatures. De virtuele escape room neemt u mee in een aantal disciplines van Bejo.

Tijdens de Open Dagen kunt u zich aanmelden voor de Research Center Tour en Seed Quality Tour.

In de Bejo Experience App vindt u naast algemene Open Dagen informatie nu ook beschrijvingen van nieuwe rassen, met ruimte voor eigen notities. Alle communicatie betreffende activiteiten en nieuwigheden tijdens onze Open Dagen kunt u daarnaast ook volgen via de social media-kanalen met #BZOD18. De Open Dagen vinden plaats van dinsdag 25 september tot en met zaterdag 29 september van 09.00 tot 17.00 (zaterdag tot 16.00 uur) aan de Trambaan 1 in Warmenhuizen. Op zaterdag zijn ook buren, familie en vrienden welkom om Bejo te bezoeken en te ontdekken.

Voor meer informatie
Bejo Zaden
www.bejo.nl
www.bejo.com
Voor meer informatie:
Hazera Seeds
Kanaalweg 14
1749 CE, Warmenhuizen
Tel: +31 162 690 900‏
Fax: +31 162 690 970

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven