Nieuwe editie van Fresh Summit in Florida

Van 18 tot 20 oktober vindt in Orlando, Florida de Fresh Summit Convention & Expo plaats. Het evenement wordt georganiseerd door de Amerikaanse Produce Marketing Association (PMA). Het evenement geldt als de grootste internationale beurs voor de AGF-sector in Noord- en Zuid-Amerika. 

Een nieuw onderdeel van de beurs is "Forums for the Future", waarin vier grote namen van binnen en buiten de AGF-sector over een aantal belangrijke en actuele onderwerpen zullen spreken. Volgens de PMA hebben de sprekers ruime ervaring in het inspireren van hun publiek en gelden ze als pioniers op het gebied van ondernemen. De presentaties brengen alle segmenten binnen de leveringsketen voor groenten en fruit en bij elkaar.

Een van de sprekers is Peyton Manning, een quarterback die twee maal de Super Bowl heeft gewonnen en vijf keer werd verkozen tot meest waardevolle speler binnen de NFL. Manning zal zijn ervaringen delen met betrekking tot het doorstaan van tegenslagen. Een gespreksleider zal helpen om de ervaringen van Manning te vertalen naar uitdagingen in de AGF-sector.

"Vanaf het moment dat je dit evenement betreedt, zal Fresh Summit anders aanvoelen dan het beurs-format van de rest van de conferentie," zegt organisator Charles Olins (zie foto). Charles Olins is onderdirecteur bij Concord Food en is medevoorzitter van de Fresh Summit-commissie van de PMA. "Onze commissie weet heel goed dat de Fresh Summit niet zomaar op zijn lauweren kan rusten. Er is veel aan het veranderen in onze sector en in onze culturele marktplaats. Wij willen ervoor zorgen dat Fresh Summit zich in de beste positie bevindt om onze sector te helpen zich voor te bereiden op deze nieuwe veranderingen."

De presentaties van Forums for the Future vinden plaats aan het begin van de conferentie. Gedurende donderdag 18 oktober worden drie presentaties gepland, terwijl de laatste presentatie in de ochtend van van vrijdag 19 oktober plaats vindt.

Een ander nieuw onderdeel van Fresh Summit is de vernieuwde mogelijkheid voor netwerken. Deelnemers kunnen nu makkelijker in contact met elkaar komen buiten de officiële evenementen tijdens Fresh Summit. Zo wordt er op donderdag een welkomstreceptie georganiseerd en wordt op de vrijdag een speciale receptie gehouden die gericht is op de bloemensector.

"We weten dat bedrijven naar Fresh Summit komen voor de mogelijkheden om zakelijke contacten op te doen. Deze nieuwe onderdelen zullen daarbij helpen," zegt Leah Halverson (zie foto rechts). Halverson is net als Olins lid van de Fresh Summit-commissie en is daarnaast verbonden aan Black Gold Farms. "Dit jaar zal het makkelijker zijn voor bedrijven en professionals om met elkaar in contact te komen."

Fresh Summit-expo breekt records
De expo van Fresh Summit op vrijdag 19 oktober en zaterdag 20 oktober blijft onveranderd. Naar verwachting wordt deze editie van Fresh Summit de grootste ooit, met een record van meer dan 1.200 standhouders op een oppervlak van 30.000 vierkante meter. Binnen de beurs wordt een zogeheten Floral marketplace georganiseerd, waar bloemenhandelaren met potentiële klanten in contact kunnen komen.

Deelnemers kunnen via de PMA Center op de beurs via experts meer leren over onderwerpen als traceerbaarheid en management van de leveringsketen, voedselveiligheid of nieuwe technologie. "Fresh Summit is altijd al de meest ideale plek geweest om de meest innovatieve producten en beste ideeën tegen te komen. Er is hier een breed scala aan producten beschikbaar," zegt Debora Coleman, die raadslid is van de bloemencommissie van PMA en werkzaam is voor Albertsons.

Voor meer informatie:
Cassidy Taylor
Produce Marketing Association
Tel: +1 (302) 781-5852

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven