Waterson komt met zuiveringsalternatief in strijd tegen watertekort

Watertekort of natriumprobleem?

Het is al weken droog. Bij veel telers is dus de ongerustheid toegeslagen, merkt Waterson. "We krijgen veel belletjes met de vraag om slootwater te ontsmetten, maar deze dienstverlening bieden wij niet in verband met de bijkomende risico's gezien wat er allemaal in een sloot wordt aangetroffen. Wel voelden we de noodzaak om een alternatief te bieden voor telers nu de bodem van de bassins in zicht is en osmose-apparatuur te weinig capaciteit heeft." 
 
Joyce Sonneveld: "Inmiddels hebben we een mobiele unit beschikbaar die osmosewater kan produceren. We sluiten deze unit aan van 10m3 per uur op het leidingwater. Het water wordt in de installatie zo behandeld dat alle eenwaardige zouten met 95% afnemen en ook het kalk etc is verwijderd. Echt osmose water dus. Er is een brijstroom van 20-25% die geloosd wordt op het riool. Door middel van deze technologie kun je het watertekort opvangen door bij te produceren en het proces waterverdunnen bij een verhoogd natrium." 
 
Waterson heeft de installatie op dit moment per direct beschikbaar. Mochten telers hiervan gebruik willen maken, dan adviseert Waterson niet te lang te wachten en direct contact op te nemen.

Voor meer informatie:
Waterson
www.waterson.nl
info@waterson.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven