Opening Crop Innovation Center KeyGene - 20 september, Wageningen

Nederland als nieuwe 'Blue Zone': het geheim van planten voor langer & gezonder leven

Ooit gehoord van de 'Blauwe Zones'? Dit zijn gebieden op de wereld waar de bevolking langer, gezonder en vitaler leeft. Er blijken overeenkomsten te zijn in de 'lifestyle' van de mensen in deze blauwe zones. Een van de sleutels blijkt plantaardige voeding. Geen pillen, maar paprika dus. Blauwe zones liggen nu nog op het platteland, ver weg van de stad. Nederland is zowat één groot stedelijk gebied. Hoe kunnen we van Nederland toch een Blauwe Zone maken? Sturen op een dieet met meer plantaardig voedsel is (of lijkt) een logische keuze. Veredelingsbedrijven kunnen dan bijvoorbeeld met innovatieve groentenrassen helpen om dat dieet dan éxtra gezond te laten zijn. 

Op 20 september presenteren, ter gelegenheid van de opening van het Crop Innovation Centre van KeyGene, een Blauwe Zone expert, een arts, groentenveredelaars en gewasonderzoekers hun visie, inzichten en actuele ontwikkelingen over hoe meer en betere plantaardige voeding mee kan helpen om van Nederland zo'n gezonde Blauwe Zone te maken.

Crop Innovation Center KeyGene
Het lijken wellicht 'gewone kassen', de werkelijkheid is anders. In KeyGenes gloednieuwe Crop Innovation Center in Wageningen vindt innovatief onderzoek plaats in een groene omgeving waarbij met behulp van de nieuwste technologieën op het gebied van licht, waterafgifte en klimaatbeheersing, onderzoek gedaan wordt naar uiteenlopende gewassen, variërend van paardenbloem tot tomaat.Een mooi voorbeeld van innovatief onderzoek is onderzoek naar City Farming. KeyGene zet in op de ontwikkeling van gewassen die optimaal kunnen groeien onder bijzondere omstandigheden: verticale teelt die 'binnenshuis' plaatsvindt.

Het Crop Innovation Center is een belangrijke schakel in het innovatieve onderzoek dat door KeyGene wordt verricht. Met behulp van een multidisciplinaire en geïntegreerde aanpak van projecten, waarbij data science expertise wordt gecombineerd met technologische 'labinnovaties' en gewasonderzoek in een kasomgeving, wordt onderzoek verricht om gewassen te verbeteren.

Lees hier meer over het programma van het symposium, de opening van het Crop Innovation Centeren en aanmelding voor deze dag.


Voor meer informatie:
KeyGene
https://www.keygene.com/
info@keygene.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven