Den Boschkant kiest voor LED toplighting

Belgische tomatenteler hangt nog meer LED op

Bij tomatenkwekerij Den Boschkant uit Vremde (België) heeft Stolze in 2015 in een gedeelte van de kas een hybride installatie, een installatie met SON-T en Philips GreenPower LED interlighting, geïnstalleerd. Zij waren daarmee één van de voorlopers met LED belichting in de tomatenteelt. Vorig jaar heeft Stolze de hybride belichting ook in de rest van de kas geïnstalleerd. Zij hebben met deze belichting al positieve resultaten behaald.Door de betere groei van het gewas, de energiebesparing en de langere levensduur van LED, kiest Den Boschkant er nu in 2018 voor om 50% van de SON-T te vervangen door Philips GreenPower LED toplighting. De combinatie van LED interlighting, toplighting en SON-T heeft Stolze nog niet eerder op deze schaal (4,3 hectare) geïnstalleerd.

Groeiend vertrouwen
Het vertrouwen in LED groeit en dus ziet Stolze dat steeds meer ondernemers de voordelen van LED inzien en de stap durven te nemen om volledig over te stappen op LED (Full LED) of de SON-T aan te vullen met LED belichting (Hybride). Door jarenlange onderzoeken en proeven bij verschillende kwekerijen met diverse teelten is er meer kennis over LED en de mogelijkheden ervan. Zo is er steeds meer bekend over de verschillende lichtrecepten voor verschillende soorten teelt, waardoor het vertrouwen in LED groeit.

Ten opzichte van SON-T zorgt LED voor hogere efficiency in lichtopbrengst, het heeft een langere levensduur en er zijn meer mogelijkheden tot het samenstellen van gewasspecifieke lichtrecepten. Door de energie- en CO2 besparing is het een duurzaam en milieuvriendelijk product.

Voor meer informatie:
Stolze
info@stolze.nl
www.stolze.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven