Samenwerking kinderdagverblijf en groentespecialist

"Kinderen eten voortaan hun bordjes leeg"

Tholen - De samenwerking tussen Uw Groenteman Wessel Hagels in Rolde (Drenthe) en het plaatselijke kinderdagverblijf is als een olievlek die steeds wat verder uitbreid. Sinds Uw Groenteman Wessel Hagels de avondmaaltijden verzorgt voor de kinderen die laat worden opgehaald, valt op dat ze hun bordjes leeg eten. "Maaltijden zijn wel de toekomst voor ons", vertelt Wessel.


Team van Wessel Hagels, archieffoto

Wessel Hagels nam 11 jaar gelden de winkel over. "Toen verkocht ik nog 11 kisten sla per dag, nu ben ik blij als ik 11 kroppen per week verkoop", vertelt Wessel. "In maaltijden zijn wij juist sterk uitgebreid. In 2009 kochten we een steamer van Tolkamp waar we 1 tot 2 keer per week mee kookten, nu 'gooien' we de steamer 2 keer per dag vol."

De samenwerking met het kinderdagverblijf begon heel natuurlijk. "Onze dochter loopt er stage. Zij verzorgden maaltijden voor kinderen die rond etenstijd worden opgehaald. Voor het kinderdagverblijf was dat best lastig om te regelen, de maaltijden moesten 3 weken van te voren worden besteld en worden ingevroren. De kinderen vonden die maaltijden ook niet echt lekker en aten hun bordje niet leeg. Mijn dochter vertelde over onze maaltijden en dat mijn vrouw die dagelijks vers bereid. Zo is het balletje, ongeveer een half jaar geleden, gaan rollen. Nu smikkelen en smullen de kinderen en eten ze hun bordje leeg. Onze samenwerking trok de aandacht van de plaatselijke krant dus we zijnd daar ook nog positief in de aandacht mee gekomen."

Het levert ook wat nieuwe klanten en klandizie op voor de groentespecialist. "We zien dat ook ouders die voor hun kinderen een maaltijd bestellen dat ook steeds vaker voor henzelf doen. Ouders zijn ook nieuwsgierig naar wie de maaltijden maakt en komen dan een bezoekje brengen aan de winkel, sommigen kenden ons na 11 jaar nog niet, dat verbaasde ons wel. Vaak nemen ze dan nog het een en ander mee, een pondje aardbeien of kersen en dat is natuurlijk ook leuk."

De samenwerking biedt ook perspectieven voor de langere termijn. "Ouders nemen hun kinderen mee en zo krijgen we de jeugd in de winkel terug. De kinderen zijn ook dol op mijn dochter die naast haar stage ook een aantal dagen in de zaak werkt. Als kinderen dan een banaantje van haar krijgen zijn ze dolgelukkig. Daar doe je het voor."

Voor meer informatie
Wessel Hagels, Uw groenteman
Burgemeester Reijnderstraat 33
9451 BC, Rolde

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven