VAE: Dubai gaat 12 vertical farms opzetten

Het ministerie van Klimaatsverandering en Milieu (MoCCAE) in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Shalimar Biotech Industries hebben een overeenkomst ondertekend om 12 vertical farms op te zetten in Dubai. 

Sultan Alwan, assistent ondersecretaris van de regionale sector bij MoCCAE, en CP Ramachandran, de oprichter en directeur van Shalimar Biotech Industries, hebben de overeenkomst ondertekend op het hoofdkantoor van het ministerie. Dr. Thani bin Ahmed Al-Zeyoudi, de minister van Klimaatsverandering en Milieu, was ook aanwezig bij het ondertekenen van de documenten.Volgens de voorwaarden van de samenwerking zal MoCCAE 7600 m2 van zijn land aanwijzen waar de teeltbedrijven gebouwd zullen worden, en zullen ze Shalimar Biotech Industries voorzien van de logistieke ondersteuning en overige diensten die nodig zijn voor het project. 

Het bedrijf zal de 12 vertical farms op de locatie opzetten en faciliteiten voor de infrastructuur ontwikkelen, zoals een systeem om het water te ontzilten, klimaatgecontroleerde airconditioning, LED verlichting en automatische irrigatiesystemen.

Over de samenwerking zegt Alwan: "De overeenkomst zorgt voor een synergie tussen MOCCAE en de private sector die innovatie binnen de teeltsector aanmoedigt, met het doel om de voedselveiligheid en diversiteit binnen het VAE te versterken.

"Aangezien vertical farming een duidelijk kleine koolstofvoetafdruk achterlaat dan de traditionele teelt, passen ondernemingen als deze perfect bij het doel van ons land om zelfvoorzienender te worden op agrarisch gebied."

De vijf jaar-durende samenwerkingsovereenkomst wil nieuwe agrarische technologieën promoten, een educatief centrum vormen voor lokale telers, studenten en onderzoekers, de hoeveelheid agrarisch afval verkleinen, het risico van infecties en de verspreiding van plagen verminderen, een jaarronde productie bereiken en de uitstoot van thermische stoffen door agrarische processen verminderen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven