Berg Hortimotive vernieuwt buisrailwagens:

Nieuwe voetschakelaar buisrailwagens is ergonischer

Eind 2017 heeft Berg Hortimotive besloten om het voetpedaal, dat gebruikt wordt om buisrailwagens te laten rijden en te laten stoppen, te vernieuwen. De oude voetpedalen die voorheen onder andere op de buisrailwagens van de Benomic-serie werden gebruikt, kunnen nu ook vervangen worden door een vernieuwde, meer ergonomische versie. Wanneer de nieuwe voetschakelaar wordt ingedrukt, is deze namelijk volledig gelijk met het platform van de buisrailwagen, wat minder belasting voor medewerkers betekent.Voetpedaal als oplossing voor automatisch rijden
Vroeger was het gebruikelijk dat buisrailwagens automatisch reden, tenzij er geremd werd. Echter, doordat er een aantal ongelukken met buisrailwagens plaatsvonden heeft de inspectie SZW deze werkwijze verboden. Hierdoor is het voetpedaal nu alleen als gaspedaal te gebruiken.

Voetpedaal op buisrailwagen vaak geen ideale oplossing
De bovenstaand benoemde oplossing was echter niet altijd ideaal, aangezien het continu indrukken van een voetpedaal tot een behoorlijke statische belasting leidde. Buisrailwagens zijn namelijk een zeer groot gedeelte van de werktijd aan het rijden, wat er op neerkomt dat werknemers het pedaal bijna altijd in moeten drukken. Het was daarom zoeken naar een meer ergonomisch verantwoorde oplossing.

Nieuw voetpedaal verbetering op alle fronten
Het nieuwe voetpedaal van Berg Hortimotive is niet alleen op ergonomisch vlak een flinke verbetering. Doordat deze schakelaar contactloos werkt, is er geen mechanische slijtage, wat minder onderhoud betekent. Daarnaast worden de nieuwe voetpedalen volledig vrij bevestigd, waardoor er geen randen zijn waar vuil zich achter kan ophopen en waardoor het platform van de buisrailwagen gemakkelijk schoongehouden kan worden.

De nieuwe voetschakelaars kunnen op bijna alle buisrailwagens van Berg Hortimotive geïnstalleerd worden. Hiervoor is een combinatie met een aanpassing in het elektrocircuit vereist.

Voor meer informatie:
Berg Hortimotive
www.berghortimotive.nlSteenks Service


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven