Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Albert Heijn reageert op aantijgingen Foodwatch

"Haricots verts zijn geen sperziebonen"

Tholen - Actiegroepen blijven supermarkten volgen, waarbij herkomst van producten ook steeds belangrijker wordt. Nu het Hollands seizoen voor sperziebonen is, vindt Foodwatch dat het "bizar" dat er Keniaanse haricots verts in het schap liggen. "Midden in de zomer, in het oogstseizoen van de Nederlandse boontjes, verkoopt Albert Heijn doodleuk boontjes uit Kenia. Bizar, en waarschijnlijk zijn ze niet de enige", zegt Foodwatch in hun nieuwsbrief. Foodwatch scheert bonen bonen wel over één kam, haricots verts zijn wel bonen maar geen sperziebonen.



Albert Heijn reageert: "Onze haricots verts komen jaarrond uit Kenia. Ze zijn niet in Nederland te telen, het ras kan alleen goed groeien op hoogte met klimatologische omstandigheden zoals die in Kenia zijn." De haricots verts vallen onder de AH Foundation die zich inzet voor betere leefomstandigheden in Afrikaanse landen, waaronder Kenia.

De sperziebonen, die momenteel in de schappen liggen, komen wel uit Nederland. "Vanaf nu tot en met begin oktober komen deze uit Nederland, vanaf half oktober tot en met half juli uit Marokko en Egypte en in de maanden januari tot april ook uit Senegal. Alle sperziebonen worden geteeld bij een selecteerde groep telers die allen onder de strengste Europese wetgeving telen op het gebied van voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden. Alle telers zijn GlobalGAP gecertificeerd en hebben een internationaal geaccepteerde sociale accreditatie, zoals BSCI- ETI of vergelijkbaar niveau", aldus de woordvoerder van Albert Heijn.