Russische Astrakhan krijgt moderne tomatenkas

In het Russische Astrakhan wordt gewerkt aan een moderne tomatenkas. Het project bevindt zich nu nog in de ontwikkelingsfase. Het stadsbestuur legt uit dat dit project innovatief voor het gebied is. Teelt op water zal hier voor het eerst gebruikt worden.

Er zullen biologische beschermingsmiddelen gebruikt worden. Insecten worden ingezet om ziekten te bestrijden, waardoor het niet nodig zal zijn om conventionele middelen te gebruiken. De toepassing van innovatieve technologieën creëert optimale omstandigheden voor de groei en ontwikkeling van groenten, wat een hogere productie oplevert.

Het project heeft ten doel import te vervangen door aan de vraag naar kastomaten in Astrakhan te voldoen. Momenteel worden tomaten in het gebied alleen in de volle grond geteeld wat tot tekorten tussen de oogsten leidt. De teelt zal verkocht worden in lokale en nationale handelsketens. Met de realisatie van het project zullen ongeveer 150 arbeidsplaatsen gecreëerd worden.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven