Westlandse Marja fietst haar eten bij elkaar

Tholen - Een vakantie in Zeeland waar ze alleen een fiets ter beschikking had, bracht de Westlandse Marja van der Ende op het idee om haar eten voortaan bij elkaar te fietsen. In haar vakantie haalde ze haar boodschappen bij stalletjes langs de weg en algauw had ze de smaak te pakken. Sinds elf maanden fietst ze voor haar boodschappen het hele Westland rond. Alle automaten bij kwekerijen zijn haar bekend en de groentenstalletjes langs de weg weet ze feilloos te vinden. "In al die maanden ben ik geen supermarkt meer binnengestapt", lacht Marja. "Er is zoveel lekkers langs de weg te vinden!"
 


Marja is niet de enige die op deze manier boodschappen doet. Op haar website deelt ze verhalen over de kwekerijen die ze aandoet, net als haar zienswijze op het reduceren van plastic verpakkingen. Haar Facebookgroep voor regio Westland groeit snel. De teller staat inmiddels op meer dan 2.300 leden. "Ik ben nu druk bezig met een regiokaart om alle adressen in beeld te brengen. Van de leden van de Facebookgroep krijg ik steeds weer tips voor nieuwe adressen", vertelt Marja. "Ik hoop dat meer kwekerijen een 24-uurs automaat of een verkooppunt bij hun bedrijf voegen."
 
Als het aan de fanatieke fietsster ligt, blijft het niet bij het Westland. "Ik droom voorzichtig van een landelijk platform waardoor mensen in beweging komen en gestimuleerd worden om bewustere voedingskeuzes te maken." Daarvoor zoekt Marja mogelijkheden om haar initiatief financieel te ondersteunen en mensen die op pad gaan om hun eigen regio in kaart te brengen.
 
Een van de manieren waarop Marja haar enthousiasme deelt, is het organiseren van fietstochten. "Op 1 september gaan we op pad in het Westland. We fietsen de ingrediënten voor courgettesoep bij elkaar, waarna we die gezellig samen bereiden in een plaatselijk café. Tijdens de tocht stoppen we bij Courgettekwekerij Van Vliet waar we een rondleiding krijgen."
 
Voor meer informatie:
Marja van der Ende
info@suxeed.nl
www.fietsenvoormijneten.nl
 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven