Canada: PUF en Houweling zetten een cannabiskwekerij op in PSC

Het Canadese PUF, dat een gevorderde licentieaanvraag voor de Access to Cannabis for Medical Purposes Regulations ("ACMPR") heeft lopen, heeft de Propagation Services Canada opgericht (PSC). Dit bedrijf zal "bloei klare" planten gaan leveren aan Canadese en internationale cannabistelers. 

PSC bestaat uit een samenwerking tussen PUF en Casey Houweling, een kasgroenten teler met meer dan 40 jaar ervaring in de bloemen- en groententeelt. Houwelings heeft op dit moment een grootschalig groenteteeltbedrijf op 20 hectare in Delta, Brits-Columbia. "Het leveren van cannabisplanten die klaar zijn om te bloeien is een natuurlijke evolutie van de cannabis industrie, en eenzelfde evolutie die de groenteteelt sector ook heeft doorgemaakt," vertelt Casey Houweling. "We zijn ervan overtuigd dat onze bestaande faciliteit in Delta, BC, en onze vele jaren ervaring in de teeltsector en onze expertise zeer waardevol is voor cannabistelers. We wijden ons volledig aan beide sectoren en zullen voor beiden verder uitbreiden, als dit nodig is om onze klanten van dienst te zijn." 

"Door een samenwerking met Houweling aan te gaan, heeft de PUF toegang tot een grootschalig project dat al helemaal aangepast is voor het gespecialiseerde proces van de cannabisteelt. Dit proces had anders nog jaren in beslag genomen om op te bouwen, en zou nog meer dan $100 miljoen (€85,6 miljoen) hebben gekost," zegt Derek Ivany, de voorzitter en directeur van PUF. "In een recent onderzoek naar de mogelijkheden binnen de Canadese cannabis industrie werd het duidelijk dat het leveren van planten die al klaar zijn om te bloeien het groeiproces simplificeren en de winstgevendheid vergroten. Dankzij PSC kunnen gelicenseerde telers de ruimte die ze nu gebruiken voor moederplanten en het telen van klonen, gebruiken voor de oogst. Bovendien is het telen van cannabisplanten een gecompliceerde bezigheid, waarvoor gespecialiseerde kennis en expertise nodig is, om zo klonen van hoge kwaliteit voort te kunnen brengen. Onze bloeiklare planten verminderen die uitdagingen en zorgen ervoor dat telers zich volledig kunnen toeleggen op het telen en verwerken van de bloeiende planten. De samenwerking met Houweling's bespaart waardevolle tijd en bronnen. We kijken er dan ook naar uit om met Houweling's en het propagatie team in Delta, BC samen te werken." 

Met de intentieverklaring die op 22 mei 2018 door beide partijen is ondertekend, zijn Houweling's en PUF het volgende overeengekomen: 
  • 50/50 gezamenlijk eigendom van PSC
  • Onder het 15-jaar durende huurcontract voor de faciliteit zal PSC in eerste instantie 3,9 hectare (419.500 m2) van Houweling's faciliteit in Delta gaan huren. Hierbij hebben ze het recht om dit gebied uit te breiden tot 2,2 miljoen m2, indien de vraag vanuit de industrie dit vereist. 
  • Onder de afgesloten managementovereenkomst zullen de werknemers van Houweling's de teelt van cannabis gaan beheren namens PSC. 
  • PUF zal een lening van tot $6 miljoen (€7 miljoen) zonder rente aan PSC aanbieden om de faciliteit van Houweling's te upgraden, zodat het voldoet aan de Health Canada richtlijnen.
  • PUF zal de kosten voor de licentieaanvraag betalen. Deze zullen worden terugverdiend door de toekomstige winst van PSC.
  • De levering van de eerste plantenbestellingen worden verwacht in een het eerste kwartaal van 2019.
De PUF is daarnaast ook bezig met het opstellen van een aandeelhoudersovereenkomst, managementovereenkomst en onderhuurovereenkomst wat betreft het LOI.

Het bedrijf zal meer details bekendmaken nadat ze de definitieve overeenkomst ondertekend hebben. 

PUF bezit ook 35% van Solaris Nutraceuticals, een privaat bedrijf in Australië dat een high-tech en ultra-efficiënte cannabis kas aan het bouwen is in New South Wales. Casey Houweling is de consultant van dit project.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven