Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen regen, toch water

Mooi weer, een lekkere bries en geen regen… De weersvoorspellingen laten zien dat de droogte voorlopig aanhoudt. Delfland voert zoet water aan. Alleen al in de maand juni zo'n 2 miljard liter! Daar heeft ook de glastuinbouw baat bij: tussen de 10 en 15% van de glastuinbouwbedrijven in Delflands gebied gebruikt nog oppervlaktewater als gietwater.

Delfland onderzoekt voortdurend manieren om nog beter te sturen met de grote gemalen om zo zuiniger om te gaan met water en energie. Hoogheemraad Ingrid ter Woorst: "De glastuinbouw werkt er hard aan steeds meer circulair te worden waar het gaat om watergebruik, maar is dat nog niet helemaal. Met het binnenlaten van zoet water van goede kwaliteit helpt Delfland mee om deze droge tijden door te komen. Daarbij is het nu extra belangrijk om zuinig te zijn met het water én om heel waakzaam te zijn op verontreinigingen. Voldoende goed oppervlaktewater is ontzettend belangrijk voor iedereen in het hele gebied."

Het zoete water dat Delfland nu aanvoert, komt uit het Brielse Meer. Door een 4,2 kilometer lange leiding die loopt van gemaal Winsemius tot gemaal Westland pompt het waterschap dagelijks vele miljoenen liters het gebied in. Dat kost veel energie en dan scheelt het als de leiding aan de binnenzijde goed schoon is. Hoe Delfland de leiding schoonmaakt, is dit jaar gefilmd.

 
Bron: Glastuinbouw Waterproof
Publicatiedatum: