Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinezen bezoeken Japanse telers

Van 11 tot 15 juni ging een delegatie van CHINAFVF langs bij een aantal Japanse teeltbedrijven om meer te leren over de Japanse teeltsector. De delegatie bestond uit een aantal vertegenwoordigers van gerenommeerde Chinese AGF-bedrijven en organisaties, waaronder Shenzhen Jintaihua, het biotechnologisch instituut Cangzhou Wangfa, Shenzhen Xiyu Huaguoshan Agricultural Products Development, Beijing Zhida Agricultural Technology en Nanjing Jiemei Technology. De plantages die werden bezocht, bevonden zich in de belangrijkste teeltgebieden van Shizuoka, Yamanashi en Aomori. De Japanse regio's staan elk bekend om de teelt van specifieke fruitsoorten. Shizuoka is vermaard om zijn zoete meloenen en citrus, terwijl Yamanashi bekend staatom zijn druiven en perziken en Aomori om de lokale appelsector. 
 
De eerste halte: Shizuoka
 

Het commerciële bedrijf Crown Meilong 
 

De delegatie leert meer over het teeltproces en de verpakking van Japanse meloenen.
 
 

Een bezichtiging van een teeltkas voor meloenen
 
Dankzij contact met lokale telers en landbouwcoöperaties leerde de delegatie het verschil tussen Chinese en Japanse meloenen. Japanse meloenen hebben meer voordeel met betrekking tot de geteelde rassen en de vaardigheden van Japanse telers. Er wordt in Japan een balans nagestreefd met betrekking tot brixwaardes en smaak. Ook wordt er nadruk gelegd op de natuurlijke kwaliteit. Bij de Chinese meloenenteelt wordt daarentegen op slechts een kenmerk gefocust, zoals bijvoorbeeld enkel op de brixwaardes. Het gehele Chinese proces loopt erg nauwkeurig, van het zaaien tot het planten en telen tot aan het leveren aan omzetkanalen. Chinese telers behandelen hun fruit erg voorzichtig en zijn erg streng met hun kwaliteitscontroles. 
 
De tweede halte: Yamanashi
In de morgen van 12 juni bezocht de delegatie in Shizuoka een van de grootste oude theewinkels van Japan. Vervolgens trok de delegatie naar Yamanashi, dat zich op het centrale eiland Honshu bevindt. 86% van dit deel van Japan bestaat uit berggebieden, waar veel bossen te vinden zijn. Zodoende is deze regio het belangrijkste teeltgebied van Japan voor perziken, pruimen en druiven. De delegatie werd verwelkomd door 20 lokale teeltbedrijven. 
 
Perzikenplantage in Yamanashi
 

Druivenplantage in Yamanashi
 

 
De derde halte:: Aomori
Na de perzikenplantages ging de delegatie terug naar Tokyo. Vervolgens ging de delegatie naar het noorden met de Shinkansen, de beroemde Japanse hogesnelheidslijn. Daar kwam de delegatie aan in Aomori, dat het belangrijkste teeltgebied voor appelen is. De delegatie bezocht onder andere de grootste koelopslag van Japan.
 

Opgeslagen appelen in Aomori
 

De delegatie krijgt uitleg over een geïntegreerde sorteerlijn
 

 
Uit de uitleg van de minister voor ontwikkelingszaken bleek dat sommige appelrassen te groot zijn. De opbrengst van deze rassen is laag, omdat het fruit van de bomen valt voordat deze rijp zijn. Doordat deze appelen daarom zo lastig om te telen zijn, worden ze door zeer weinig telers aangeplant. 
 
 
De laatste halte van de reis was een bezoek aan de fruitwinkel Sembikiya. De eigenaar liet het assortiment zien en gaf informatie over de verschillende kenmerken van het fruit. 
 
ChinaFVF is specifiek opgezet om evenementen zoals excursies naar plantages en netwerksessies voor alle elden te organiseren. Van 16 tot 18 november wordt de China International Fruit & Vegetable Fair (ChinaFVF 2018) gehouden in het Beijing Exhibition Center (www.chinafvf.com). Dit geeft internationale professionals de gelegenheid om contacten te leggen, voorlichting te krijgen over onderwerpen in de sector en om klantenrelaties aan te halen. 
 
Publicatiedatum: