Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beweren deskundigen

"Kartels zorgen in India voor torenhoge groentenprijzen"

Groothandelaren in groenten hebben de prijzen van groenten in het land flink opgedreven. Tomaten zijn hier een goed voorbeeld van. Door de kartels is de prijs van deze groente binnen één week verdrievoudigd. 
 

Marktdeskundigen zeggen dat er noch sprake is van een krap aanbod noch van andere omstandigheden die deze plotselinge prijsstijging zouden kunnen verklaren. Groenten worden tijdens de moesson, in juli, altijd wat duurder. Dit maal zijn de prijzen echter al van te tevoren gestegen en volgens deskundigen betekent dit dat groenten bij aanvang van de moesson nog duurder zullen zijn. 

 
"Er is een enorm verschil tussen groothandels- en retailprijzen. Kartels van handelaren en leveranciers van het Agricultural Produce Market Committee drijven de prijzen op," menen deskundigen. 
 
Volgens de dailypioneer.com worden tomaten in alle grote steden verkocht voor prijzen tussen de €0,63 en €0,76 per kilo. In Mumbai is de tomatenprijs zelfs naar €1,00 per kilo gestegen als gevolg van de aanhoudende moessonregens in deze stad. 
 
Publicatiedatum: