A Local Swim Westland:

Tuinbouw springt het water in voor strijd tegen ALS

Tholen - Op zaterdag 11 augustus springt men in het Westland weer te water voor de derde editie van A Local Swim Westland. Met een twee kilometer lange zwemtocht door de -niet al te frisse - Lierse Lee halen diverse teams geld op voor de strijd tegen ALS. Ook de tuinbouw laat van zich horen tijdens de actie. Westlandse tuinders en toeleveranciers staan bekend als harde werkers. Ze steken niet alleen de handen uit de mouwen in hun eigen bedrijf, ze zijn ook niet te beroerd om de mouwen op te stropen om geld voor anderen op te halen.

Tom Scheffers van Kwekerij Zeurniet: "Twee jaar geleden hebben we met een klein team meegedaan. Vanuit het bedrijf hebben we vrienden en kennissen uitgenodigd om mee te doen. Zodoende hebben we dit jaar hebben een groter team, waarmee we proberen zoveel mogelijk geld op te halen."

De sector zet zich vaker in voor goede doelen. Op 17 juni startten de eerste fiets- en wandeltochten bij de Franse Tourmalet. Team Westland ging daar hard aan de slag om geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Totaal leverden de acties van Team Westland dit jaar al 710.000 euro op.

Lol, samenhorigheid en competitie
Hoe komt het dat de tuinbouw bij dit soort evenementen te vinden is? Mariska van Peter Dekker Installaties legt uit: "Westlanders zijn erg gedreven, competitief en sociaal. Het is haast een sport op zich om elkaar te overtreffen met sponsoropbrengsten. Bij een evenement als dit komen lol, samenhorigheid en competitie bij elkaar. Daarnaast is het Westland is het erg 'ons-kent-ons' en daarom is dit evenement ook heel gezellig.

Het team van Peter Dekker Installaties – PDI Screens – bestaat uit zeven zwemmers, maar veel andere collega's zwemmen mee in een ander team. Bijna een jaar geleden overleed collega René de Koning aan de ziekte. "Dat geeft ons wel een extra stimulans om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte", besluit Mariska.

Voor meer informatie over deelnemende teams en sponsoring:Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven