Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Patrick Stoffels: "Consumptie verse kruiden in Oost-Europa in opkomst"

Gaia Herbs uit Israël start Europees verkoopkantoor op ABC Westland

Tholen - Per 1 mei is de Israëlische producent Gaia Herbs van start gegaan met een Europees verkoopkantoor op ABC Westland in Poeldijk. Patrick Stoffels is aangesteld als general manager. Gaia richt zich voornamelijk op de productie van kruiden, maar heeft ook exoten als pitahaya, vijgen en Buddhas Hand in het assortiment. Naast de Israëlische productie heeft het bedrijf ook directe lijnen met telers in Kenia en Tanzania.



"De reden voor de start van een Europees verkoopkantoor is om het contact met Europese klanten te intensiveren", vertelt Patrick, die kantoorruimte heeft bij de Westlandse Poort aan de entree van het ABC-terrein. De verlading gebeurt bij het nabijgelegen Veleka Logistics. "We bieden een grote diversiteit aan producten aan, houden de lijntjes kort en hebben voorraad in Nederland."



In eerste instantie zal Gaia Herbs zich voornamelijk richten op groothandels. "De hoofdmoot van de kruidenbusiness is gericht op de Duitse, Nederlandse, Scandinavische en Franse markt, maar ook Oost-Europese landen als Litouwen, Polen en Tsjechië zijn opkomend in de consumptie van verse kruiden", vertelt Patrick.



De handel loopt momenteel al op volle toeren. "Zo is de aanvoer van Israëlische basilicum momenteel goed en daar hebben we een aardige voorraad van. Bieslook is daarentegen weer schaars. Ook zijn we gestart met het vijgenseizoen, maar klanten kunnen net zo makkelijk bij ons terecht voor gele courgettes of Habanero-pepers ", besluit Patrick.

Voor meer informatie:
Gaia Herbs BV
ABC Westland 131
2685 DB Poeldijk
Tel: +31 850498540
Mob: +31 630038482
patrick@gaiaherbs.nl