Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noorwegen: Minder fruit en bessen in 2017

Vorig jaar werder 12.300 ton bessen en 14.800 ton fruit geoogst, twee procent minder dan hetjaar daarvoor. De totale bessenteelt bestond voor resp. 69 en 24 procent uitaardbeien en frambozen, meldt het Noorse Centraalbureau voor de Statistiek. Defruitoogst bestond voor 86 procent uit appelen, terwijl pruimen en kersen goedwaren voor resp. acht en vier procent.

Meer groenten

De productie vangroenten zowel in de volle grond als in de kas kwam vorig jaar uit op 200.000ton, een toename van 575 ton in vergelijking met het jaar daarvoor. Daarvanwerd 169.400 ton groenten buiten in de volle grond geoogst en 30.700 ton in dekas. De oogst van de volle grond daalde met 213 ton in vergelijking met 2016. Inde kas werd echter juist 780 ton meer geproduceerd. De oogst van de volle grondbestond voor 28 procent uit wortelen, voor 14 procent uit uien en voor 11procent uit witte kool. De oogst uit de kassen bestond voor 50 procent uitkomkommers en voor 34 procent uit tomaten.

Bron: gardsdrift.no

Publicatiedatum: