Italianen telen op water

Vandaag zal de Società agricola Alfa in het Italiaanse Grugliasco, net buiten Turijn, een van de meest technologisch geavanceerde aeroponic teeltsystemen in Italië inwijden. Het is gericht op het produceren van gezond voedsel zonder het gebruik van gewasbestrijdingsmiddelen die normaal gesproken worden gebruikt in de (biologische) landbouw. Het systeem is van Italiaanse hand en ontwikkeld om groenten te kweken in kassen met een zeer lage milieu-impact.
de wortels van planten opgehangen of opgehangen in een donkere kamer en periodiek besproeid met een voedingsrijke oplossing.

Read more at Gardening Know How: Growing With Aeroponics: What Is Aeroponics https://www.gardeningknowhow.com/special/containers/growing-with-aeroponics-what-is-aeroponics.htm
de wortels van planten opgehangen of opgehangen in een donkere kamer en periodiek besproeid met een voedingsrijke oplossing.

Read more at Gardening Know How: Growing With Aeroponics: What Is Aeroponics https://www.gardeningknowhow.com/special/containers/growing-with-aeroponics-what-is-aeroponics.htm
Gezonde voeding en respect voor de natuur zijn in feite de uitgangspunten waarop de missie van het bedrijf is gebaseerd.De installatie in Grugliasco is volledig smart en wordt bestuurd door een geautomatiseerd systeem dat ook op afstand elke fase van de teelt beheert van de verneveling van plantvoedingsstoffen tot de regeling van temperatuur, vochtigheid en zuurgraad. Dit alles om te zorgen voor een gezonde en natuurlijke omgeving, waar de groenten beschermd worden tegen weersinvloeden en het gevaar van ziekten die worden veroorzaakt bacteriën of schimmels.


 
Het systeem heeft als grote voordeel dat de wortels hangen en contact met de lucht hebben en ze worden periodiekverneveld met water dat is verrijkt met minerale voedingsstoffen. De oplossing die niet wordt geabsorbeerd, wordt uit kanalen verzameld en terug in de circulatie gebracht na te zijn gefilterd, geanalyseerd, gesteriliseerd. Dankzij deze technologie wordt het waterverlies dat nodig is voor irrigatie geëlimineerd (tot 90-95 procent), net als de overexploitatie van intensieve landbouw en het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Daarnaast is er nog een groot voordeel want door deze gesloten kringloop wordt vervuiling van het grondwater en het milieu voorkomen.

Het aeroponic teeltsysteem van Società agricola Alfa is verspreid over een oppervlakte van 5000 vierkante meter op een overdekte bebouwbare oppervlakte van 2500 meter en kent een continue productiecyclus.
 
"We hebben een jaar lang aan dit project gewerkt en we zijn verheugd dat we het nu kunnen inwijden. Onze kweekkamers zullen 10 tot 20 keer meer productie garanderen dan traditionele gewassen, net als zeer hoge kwaliteitsnormen en het zal ons in staat stellen snel te reageren op verzoeken van klanten die gezonde en niet-behandelde voedingsmiddelen nodig hebben. Ons volgende doel zal zijn om een lijn van nutraceutische voedingsmiddelen te creëren, dat wil zeggen voedingsmiddelen die het psychofysisch welzijn van consumenten bevorderen", zegt Gaetano Verdoliva, bedenker en ontwikkelaar van het systeem.


 
Technische eigenschappen
De kassen zijn van Nederlandse makelij. In de kas worden de teeltkanalen op mobiele tafels geplaatst om de ruimtes te optimaliseren. Een geautomatiseerd systeem bestuurt alle parameters, terwijl een koel- en verwarmingssysteem de juiste temperatuur- en vochtigheidsbereik handhaaft.
 
Aeroponic teelt versus traditionele teelt
De groei- en ontwikkeltijd van de planten is geoptimaliseerd in vergelijking met het traditionele systeem, omdat de plant zijn volledige potentieel kan uiten. Daarnaast heeft aeroponic teelt als grote voordeel dat het waterverbruik tot 95% wordt verminderd. Ook wordt elke vorm van vervuiling van het milieu tegengegaan dankzij het gesloten systeem.

Naast een zeer innovatief productiesysteem biedt het aeroponic teeltsysteem de mogelijkheid om achtergestelde landbouwgebieden te herstellen, te telen in moeilijke klimaatzones en om de problemen in verband met de verminderde vruchtbaarheid van het land te overwinnen. Met deze techniek is het mogelijk om met dezelfde planten een groot aantal soorten groenten en bloemen van kwaliteit te produceren. Deze manier van telen beschermt het milieu en maakt perfecte natuurlijke producten.
 

Aeroponic versus teel in hydrocultuur

In tegenstelling tot hydrocultuur wordt de plant niet ondergedompeld in voedingsstoffen maar periodiek verneveld. Dit zorgt voor een grotere impact van de lucht die nodig is voor de ontwikkeling van de plant, voor het besparen van stoffen en water, die worden teruggewonnen en terug in de circulatie worden gebracht en het draag ook bij aan de vorming van een schimmelvrije omgeving.

Voor meer informatie:
Email: info@alfaverdure.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven