Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Uitbreiding The Fruit Farm Group in Sexbierum in afwachting van extra geld

Tholen - The Fruit Farm Group (TFFG) is nog steeds geïnteresseerd in de aankoop van gronden van het project Waddenglas in Noordwest Friesland, zo blijkt uit een brief van de Provincie Friesland. De TFFG werkt aan het verkrijgen van additionele bancaire financiering en externe kapitaalinjecties om de grondafname mogelijk te maken. Volgens gedeputeerde Sander de Rouwe wil het bedrijf een investering van tientallen miljoenen doen voor de teelt van biologische producten onder glas. In de loop van 2018 hoopt TFFG het geld bijeen te hebben om te starten met de uitbreiding.

De TFFG nam in juni 2017 het glastuinbouwbedrijf A.C. Hartman in Sexbierum over, waarna het bedrijf de wens uitsprak om uit te breiden tot 110 hectare. Daarvoor liet het bedrijf haar oog vallen op gronden binnen het ontwikkelingsproject Waddenglas. In dat project werken de provincie, de gemeente Waadhoeke en de Rijksoverheid samen aan de ontwikkeling van de glastuinbouw rond Sexbierum.

Vanwege de aanhoudende financiële crisis in de glastuinbouw en het uitblijven van gronduitgifte is de doorlooptijd van het project verlengd tot eind 2019. Omdat A.C. Hartman na de overname een roerige tijd doormaakte, lag de prioriteit van TFFG eerst bij het terugbrengen van de rust. Nu hoopt TFFG, in afwachting van financiering, alsnog uit te kunnen gaan breiden.




Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven