Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meteor Systems Hydroponic Floating Raft

Nieuwe drijver garandeert schone teelt op water van bladgewassen en kruiden

Tholen - Een schone teelt is in alle denkbare opzichten belangrijk. Bij teelt op water is in het realiseren hiervan nog een extra moeilijkheidsfactor toegevoegd, omdat de waterbak vrij van ziektekiemen en andere vervuiling moet worden gehouden. Drijvers met daarin de bladgewassen of kruiden zijn vormen dan ook vaak een puntje van zorg, omdat juist deze dragers van allerlei van ongewenste flora en fauna kunnen worden.



Met de introductie van de Hydroponic Floating Raft drijver heeft Meteor Systems daar nu wat op gevonden. Deze is gemaakt van de harde kunststof HDPE en dankzij de grove structuur ervan is vervuiling naar eigen zeggen 'nagenoeg onmogelijk'. Ook is de drijver eenvoudig te reinigen en zou deze een langere levensduur hebben dan drijvers gemaakt van EPS. Bovendien is hij, door de bijzondere vorm van het plantgat, geschikt voor zowel traditionele substraatpluggen als voor substraatloze teelt.



Voor die laatste teelt ontwikkelde Meteor Systems een nieuwe, gepatenteerde planthouder, dat vanaf medio dit jaar beschikbaar zal zijn.

Meer informatie over de ins en outs en natuurlijk de voordelen van de Hydroponi Floating Raft vindt u in deze folder (PDF).


Voor meer informatie:
Meteor Systems BV.
Minervum 7081
4817 ZK Breda
+31 76 504 28 42
info@meteorsystems.nl
www.meteorsystems.nl