Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Provincie betaalt grond

Nature's Green opent nieuwe kas (4,6 ha)

Op 19 maart werd de nieuwe kas van Best of Four-lid Nature's Green Group geopend. Dat gebeurde door wethouder Sanders van de gemeente Peel en Maas en gedeputeerde Beurskens van Limburg. De nieuwe komkommerkas van 4,6 hectare staat namelijk op een stuk land dat Nature's Green Group pacht van de provincie, vertelt Rob Bakker.





"Het proces ging vrij vlot. In maart 2017 zaten we voor het eerst met de provincie om tafel." Nu staat er een gloednieuwe kas.



Traditionele teelt
Rob somt wat technische details op: "We hebben diffuus Albarinoglas, met 20% Haze dubbel AR-coating. Er is een poorthoogte van 6,15 meter." Hogedraad en belichting is er niet. "We telen in deze kas, net als in ons bestaande bedrijf, traditioneel."



Hoe werkt de erfpachtconstructie?
"We hadden plannen om uit te breiden en hoorden van een bedrijf in de regio dat grond pacht van de provincie. Daarop ben ik naar de provincie gestapt met de vraag of het ook voor ons mogelijk is. De constructie: de provincie heeft de grond gekocht en wij pachten die grond voor een bepaalde tijd. Binnen de looptijd van de overeenkomst mogen we de grond kopen van de provincie."

Wat is het voordeel?
"We hebben de grond niet zelf aangekocht, dus dat scheelt in de financiering. We hebben daardoor lagere aanloopkosten. Voor de provincie is het voordeel dat hierdoor nieuwe banen ontstaan én dat de provincie een Limburgse ondernemer ondersteunt. Vandaar dat de provincie graag een officiële opening wilde organiseren. Bij de opening waren naast de 35 genodigden ook mensen van de regionale pers aanwezig."

Is deze constructie ook iets voor een volgende uitbreiding?

"Daar is het nu nog te vroeg voor. We gaan eerst met deze kas een zo goed mogelijk rendement behalen en op termijn kopen we de grond van de provincie."

Bron: Best of Four

Voor meer informatie over dit project:
Nature's Green Group
077-3230102
natures@green-group.nl
www.naturesgreengroup.nl

Voor meer informatie over de afzet van de producten van Nature's Green Group
Coöperatieve Telersvereniging Best Of Four U.A.
0180 - 622 499
info@bestoffour.nl
www.bestoffour.nl

Publicatiedatum: